Bekijk de Webversie

 

septemberverklaring

'Vlaanderen als bakermat van technologische innovaties om maatschappelijke problemen op te lossen' (Septemberverklaring)

"Ik ben ervan overtuigd dat we met de technologieën van de vijfde industriële revolutie grootse dingen kunnen doen, niet alleen op het vlak van klimaat, maar ook om ons efficiënter te verplaatsen, om onze zorg nog straffer te maken, armoede te bestrijden, misbruiken aan te pakken, ons onderwijs nog beter te maken." Dat verklaarde Minister-president Jambon gisteren tijdens de Septemberverklaring in het Vlaams parlement.

>> Lees meer 

vario

Sustainable Development Goals, een enorme opportuniteit voor Vlaamse ondernemingen

Begin dit jaar verscheen een eerste VARIO-advies dat het belang van de Sustainable Development Goals (SDG’s) benadrukte als kompas voor het wetenschaps-, innovatie- en ondernemerschapsbeleid. In haar vervolgadvies stelt VARIO dat duurzaamheid, in de brede betekenis van de SDG’s, in de kern moet zitten van bedrijven en van de overheid. Dat zal de bedrijven en onze regio als geheel competitiever en veerkrachtiger maken.

>> Lees meer 

Vlaamse Regering

Beslissingen Vlaamse Regering

O.a. Vlaamse Veerkracht: tweede meting september 2021; COVID-19: omboekingspremie geannuleerde evenementen en het European Marine Observation and Data Network (EMODnet) bij het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ vzw).

>> Lees meer 

Ook nog deze week


SV
Schriftelijke vragen en antwoorden
O.a. aanwezigheid PFAS in productieprocessen, positie van Vlaanderen in de Regional Innovation Scoreboard 2021 en evolutie ecologiesteun en compensaties voor indirecte emissiekosten.
>> Lees meer

phd
Ontdek de acht finalisten van de Vlaamse PhD-cup 2021

Afgelopen woensdag was de Marconi-studio van VRT het toneel voor de halve finale van de Vlaamse PhD Cup. Acht onderzoekers sleepten een finaleticket in de wacht. Zij strijden op 11 oktober in de Gentse Handelsbeurs voor de PhD Cup 2021.

>> Lees meer 

technopolis
Technopolis: nieuw logo

Wie Technopolis hoort, denkt onmiddellijk aan één ding: het bekende doe-centrum voor wetenschap en technologie in Mechelen. Technopolis is echter zoveel meer en lanceert daarom een nieuw logo dat een nieuw tijdperk inluidt en past bij haar visie en missie anno 2021.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Ontwerp een AI-toepassing voor een maatschappelijke uitdaging
  2. Uitnodiging: 'Slotevent Steunpunt Circulaire Economie'
  3. Verslag EWI-commissie 
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven