Twitter icon

Tres peces destacades d'enguany

D'entre totes les peces, destaquem el repte que va suposar -pel seu gran format i precari estat de conservació- la restauració dels papers pintats de la Basílica de Santa Maria de Mataró, que poden veure's al cambril de la Verge de Montserrat.

Per la seva rellevància històrica: la preparació dels documents relligats de la Causa Sumarísima 1-IV-60 que sotmetrà a consell de guerra per rebel·lió militar a Jordi Pujol el 13 de juny de 1960, per tal de permetre'n la digitalització.

I un exemple de modernitat: no totes les peces que entren al taller són històriques, les obres recents també necessiten ser conservades i restaurades, com ara aquests cartells de Kraftwerk, el grup dels 70's pioner en la música electrònica.

Internacional

Conèixer tècniques noves i intercanviar coneixements amb professionals d'arreu del món ens fa millors en la nostra feina:

Hem treballat a Holanda col·laborant amb el taller multidisciplinar
Art Conservation

I hem participat com a bloggers oficials del ICCROM Forum 2013 Conservation Science

Docència

Des del taller creiem que la formació continuada és la base d'un bon professional i per això durant aquest any hem assistit a cursos i a conferències.

Però també hem impartit cursos i hem fet docència:

Socialbiblio

Entre d'altres una xerrada a la plataforma de Socialbiblio sobre les bases de la conservació i restauració del patrimoni bibliogràfic.

ESAGED

També hem transmès als alumnes del Postgrau de Gestió i Tractament Digital de Documentació Històrica de l'ESAGED com preparar la documentació abans de digitalitzar-la.

Crusos i tallers

Per primera vegada us oferim un taller de restauració d'enquadernacions fresades o americanes.
El taller està pensat per ser itinerant i recórrer biblioteques, arxius i museus. Aprendrem a restaurar les típiques edicions de butxaca tot fent servir materials i criteris de conservació.

Per a més informació podeu consultar la pàgina amb els cursos.