Bekijk de Webversie

 

trilaterale

Trilaterale strategie voor de chemische industrie: stand van zaken

De overheden van Vlaanderen, Nederland en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen beslisten eind 2017 om nauw samen te werken om de chemische industrie, die sterk aanwezig is in de betrokken regio’s, verder uit te bouwen (zie hier). Maandag 16 maart wordt in het Vlaams Parlement een stand van zaken gepresenteerd van deze gezamenlijke strategie, waarbij de lokale chemiesector de drijvende kracht moet worden in de transitie naar een duurzame wereldeconomie.

>> Alle info en inschrijven 

mobilidata

Mobilidata: welke verkeersoplossingen willen we in Vlaanderen introduceren?

Eind vorig jaar hield Mobilidata een uitgebreide marktconsulatie met stakeholders, eindgebruikers en marktpartijen. Het eindrapport dat nu beschikbaar is definieert welke verkeersoplossingen men in Vlaanderen wil introduceren. 

>> Bekijk de verkeersoplossingen en schrijf je in voor de bijhorende workshops

EU prize

Europa zoekt succesvolle vrouwelijke innovators

De Europese Commissie heeft de aanmeldingen voor de jaarlijkse 'EU Prize for Women Innovators' geopend. Met de prijs wil Europa vier vrouwelijke ondernemers belonen die opmerkelijke innovaties ontwikkeld en op de markt gebracht hebben. Men kan zich tot 21 april kandidaat stellen.

>> Lees meer 

and&

Innovatiefestival 'And&' in Leuven

Van 6 tot 9 mei vindt in Leuven het and& festival plaats.
Dit innovatiefestival wil het debat aangaan over hoe we de nieuwe uitdagingen waarmee we geconfronteerd worden, kunnen rijmen met baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen en razendsnelle technologische ontwikkeling.
Naast een conferentie is er ook een kunsttentoonstelling, een avant-garde muziekprogramma, technologiebeurs, ondernemerstop en een belevingsfestival voor kinderen.

>> Koop je early bird tickets voor 1 maart en geniet van 20% korting

vlaams parlement

Verslag EWI-commissie

O.a. vraag om uitleg over het OESO-landenrapport over België,  het sensibiliseren van ondernemers in het kader van de brexit en de projectoproep voor 'City of Things'.

>> Lees meer 

Flanders make

Hoe bereik je massaproductie op maat?

De hedendaagse consument wil steeds meer gepersonaliseerde producten, zelfs voor zaken die voorheen nooit als een gepersonaliseerd product voorhanden waren. In onze 'W[eet]enschap, middagsessies om op te eten' van nu donderdag licht Flanders Make toe hoe maakbedrijven in drie stappen massaproductie op maat kunnen bereiken.

>> Alle info en inschrijven

Ook nog deze week


SV
Schriftelijke vragen deze week
O.a. cyberveiligheid uitrol toekomstig 5G-netwerk en evolutie innovatiesteun.
>> Lees meer

sleufsilo
Marktconsultatie "Circulaire Sleufsilo's"

Voor het verplaatsen en vernieuwen van sleufsilo’s, organiseren we samen met het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en Verhaert New Products & Services een open marktconsultatie met potentiële leveranciers op 11 maart.

>> Alle info en inschrijven 

jonge academie
Nieuwe leden Jonge Academie

De Jonge Academie verkoos 12 nieuwe leden voor een periode van 5 jaar. Ze worden geïnaugureerd tijdens een feestelijk publieksevent op 20 maart in het Paleis der Academiën in Brussel. Op die dag zwaaien ook 10 leden van de Jonge Academie af.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Minister Crevits richt taskforce ruimtevaart op
  2. Commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie (6 februari 2020)
  3. Matchmaking event artificiële intelligentie (AI) & cybersecurity (CS)

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven