Mars 2013

Hänt hos Elabs

Ser nyhetsbrevet konstigt ut? Se det i din webbläsare.

Mars har varit en intensiv månad med mycket jobb och många besök på kontoret. Snart sker lanseringen av Shotbox, vilket har varit ett riktigt kul projekt. Vi har även hunnit med en tur till Stockholm och Yasuragi.

  1. Lansering av Shotbox!
  2. Utvecklande gäster
  3. Möte på Yasuragi
  4. Glad Påsk!

16

Lansering av Shotbox!

Den första versionen av Shotbox kommer att lanseras i början av april. Ett projekt som vi arbetat med till och från det senaste halvåret. Shotbox är ett webbaserat verktyg där filmmakare och andra som jobbar med rörliga bilder kan planera sina produktioner genom att skapa så kallade storyboards. Hela team kan jobba tillsammans i verktyget, och granska bildsekvenser, skriva kommentarer, och så vidare. Ett mycket roligt projekt!

Utvecklande gäster

Jeremy at the office

Många gäster har det blivit den senaste månaden. Det började med att våra två vänner Jeremy Hinegardner och Randall Thomas var här för att tala på Scandinavian Developers Conference. Jeremy är frilansare och bor i Boulder, Colorado. Randall driver Thunderbolt Labs, som vi har gjort projekt med, tillsammans med Tammer Saleh i San Francisco.

Randall stannade i Göteborg ett par dagar medan Jeremy valde att förgylla vår tillvaro i två veckor. Under den tiden kom även Ryland Herrick från Bendyworks hit tillsammans med sin flickvän Amanda. Ryland var här och förstärkte vårt team i en vecka. I sin tur åker vår utvecklare Nicklas till Madison, Wisconsin i April och arbetar tillsammans med teamet på Bendyworks. Vi kallar detta för ett "Craftsman Swap", ett slags utbytesprogram där vi byter anställda med ett av våra vänföretag. Mycket givande!

Vi har haft många projekt på gång vilket inneburit att vi tagit in ett par av våra pålitliga och duktiga frilansare; David Vrensk, Jakob Mattsson och Antony Sastre. Antony arbetar även som fotograf och har ett nytt spännande koncept på gång gällande barnfotografering, Real Kids.

Alla besök och samarbeten med andra utvecklare är både stimulerande kunskaps- och erfarenhetsmässigt samt socialt. Riktigt kul!

Möte på Yasuragi

Yasuragi

Inför vår konferens Nordic Ruby, 6-9 juni, åkte jag och CJ upp till Stockholm och hade ett spännande planeringsmöte på Yasuragi i måndags. Det är fjärde gången vi ordnar Nordic Ruby och andra gången på Yasuragi, så vi vet hur vi vill ha det och vad som går att förbättra. Det blir lite småändringar i arrangemanget och ett förbättrat wifi.

En konferens med 180 deltagare där alla har telefoner, plattor och datorer att surfa på kräver ett bra wifi. Även om konferensen fokuserar på interaktion och avslappning så finns det ett visst tekniskt behov att tillgodose hos deltagarna :)

Glad Påsk!

Påskliljor
Hälsningar,
Ekonomi- och PR-ansvarig på Elabs

Vill du inte längre få nyhetsbrevet?

Avregistrera dig här.