Bekijk de Webversie

 

covid

Voorwaarden Vlaams beschermingsmechanisme goedgekeurd

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering de voorwaarden voor het Vlaams beschermingsmechanisme goedgekeurd. Cafés en restaurants die verplicht gesloten zijn, kunnen allemaal op steun rekenen. Ondernemingen die nu nog de dagelijkse sluitingspremie ontvangen zullen voor de periode vanaf 1 oktober een beroep kunnen doen op het Vlaams beschermingsmechanisme.

>> Lees meer 

covid test

Twee miljoen euro voor snelle SARS-COV-2 test van imec

Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits investeert 2 miljoen euro in de ontwikkeling van een baanbrekende SARS-COV-2-test. Die test wordt ontwikkeld door imec en zal getest worden in nauwe samenwerking met Brussels Airport. In tegenstelling tot de huidige testmethoden op basis van bloed, speeksel of een staaltje uit de neus/keelholte, zal deze test gebruik maken van uitgeademde lucht. Volgens onderzoekers kan zo op een betrouwbare manier binnen 5 minuten de test uitsluitsel geven over iemands besmettelijkheid.

>> Lees meer 

LUMI

Een van 's werelds machtigste supercomputers, LUMI, zal het Vlaamse onderzoek en concurrentievermogen naar een nieuw niveau tillen

Eén van de pan-Europese pre-exaschaal supercomputers, LUMI (Large Unified Modern Infrastructure), komt in het datacenter van CSC in Kajaani, Finland. België is samen met negen andere landen één van de deelnemende landen. LUMI wordt medio 2021 operationeel.

>> Lees meer 

PIO

Innovatieve overheidsopdracht: 'ontwikkeling online marktplaats Stad Gent'

Voor ons PIO-project Online Reserveren en Betalen bij Stad Gent zijn we samen met de Stad Gent en Digipolis op zoek naar een partner (met eventuele onderaannemers) om in samenwerking met de stad een laagdrempelige online marktplaats te creëren waarop de burger een divers aanbod van producten en diensten kan bekijken, selecteren en betalen.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. nieuw Vlaams beschermingsmechanisme voor ondernemingen en snelle SARS-COV-2 test.
>> Alle beslissingen

vlaams parlement
Verslag EWI-Commissie

O.a. vraag om uitleg over de Brexit Taskforce, Community Innovation Survey 2019 en klimaatstrategie bij overheidsfondsen.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

wetenschapscommunicatie
Prijs Wetenschaps-communicatie

Marc Van Ranst wint de Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) en de Jonge Academie.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Compensatiesteun voor getroffen ondernemers
  2. De Dag van de Wetenschap gaat digitaal!
  3. COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

Vorige nieuwebrieven gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven