Deze e-mail is niet goed leesbaar of bevat geen foto’s? Klik hier.
Op één lijn met Gent

Inhoud:

Enkele nieuwsfeiten in de kijker...

Film Fest Gent: met bus of tram

(Her)ontdek de toppers van Martin Scorsese en/of bekijk zijn speciale expositie. Ga een glimp opvangen van Joseph Gordon-Levitt  himself op de rode loper. Of kom gewoon talent van eigen bodem ontdekken. Dit en nog veel meer tijdens Film Fest Gent.
Alle locaties zijn goed bereikbaar met De Lijn.

Een muisklik en u bent mee.

Gewijzigd aanbod op 16 oktober

Woensdag 16 oktober  vindt de Blijde Intrede van Koning Filip en Koningin Mathilde in Gent plaats. Als gevolg daarvan wordt alle verkeer tussen het François Laurentplein en de Korenmarkt voor enkele uren onderbroken. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor het bus- en tramverkeer. Buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39 zullen een omleiding volgen. Tram 4 en 24 worden onderbroken. Deze wijzigingen gelden tussen 11 en 14 uur. Buiten deze uren geldt het normale openbaar vervoeraanbod. Meer informatie over de omleidingen en onderbrekingen maken we zo snel mogelijk bekend op www.delijn.be/gent

65-plussers krijgen als eerste een MOBIB-kaart

Sinds kort zijn we gestart met de verdeling van de MOBIB-kaart naar alle Vlaamse 65-plussers. Al wie 65 is of wordt én in Vlaanderen woont, krijgt de komende maanden een brief thuisgestuurd met meer informatie. Wie gratis wil blijven reizen op het net van De Lijn, heeft een MOBIB-kaart nodig. Senioren die geen MOBIB-kaart hebben, moeten een vervoerbewijs kopen.

Lees er meer over

Nieuwe tramlijnen in en om Gent

De Lijn werkt volop aan de ontwikkeling van nieuwe tramlijnen in en om Gent. Door ons tramnet uit te bouwen willen we onze reizigers vlotter en comfortabeler vervoeren en meer mensen doen kiezen voor het openbaar vervoer. De eerste werken zijn al van start gegaan. Voor de heraanleg van de Heerweg-Noord en Zuid en het doortrekken van de tram in Zwijnaarde worden nu al huizen afgebroken en buurtparkings aangelegd. In 2014 worden de eerste tramsporen gelegd. In de loop van 2014 wordt ook gestart met de aanleg van een rechtstreekse verbinding tussen het Sint-Pietersstation en het Universitair Ziekenhuis. Dit gaat gepaard met een heraanleg van de De Pintelaan.  Het vertreksignaal van de eerste trams klinkt in 2015.

Daarnaast komt er ook een gloednieuwe tramlijn in Gent. Tramlijn 7 zal de huidige buslijnenbundel 70 vervangen en de verbinding vormen tussen Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort. Het project bevindt zich nog in de studiefase, maar we willen jou alvast laten meedenken. Daarom organiseert De Lijn samen met de stad dit najaar verschillende infomomenten.

Naar Countryside+? Koop een combiticket

Zoveel meer te zien en te ontdekken dan wat we hier in enkele zinnen zouden kunnen schrijven op de Countryside beurs in Flanders Expo. Geniet extra korting op je verplaatsingskosten met De Lijn door vooraf een combiticket te kopen.

Klik hier om perfect op de hoogte te zijn.

Op één lijn met Gent

Wenst u onze mailing niet meer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.