Bekijk de Webversie

 

save the date

Eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag 2019

Op 28 oktober 2019 wordt de eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag georganiseerd in de Nederlandse ambassade te Brussel. Het evenement beoogt de triple helix stakeholders aan beide zijden van de grens samen te brengen rond de geselecteerde thema’s Life Sciences & Health (LSH), Artificiële Intelligentie (AI), Industrie 4.0 & Digitalisering, en CO2-reductie.

>> Lees meer 

w[eet]enschap

W[eet]enschap: van café tot ziekenhuis

Na zes succesvolle edities dit voorjaar gaan we ook na de zomervakantie verder met onze "W[eet]enschap, middagsessies om op te eten". Op 24 september neemt VIB je mee op ontdekkingstocht in de wondere wereld van de micro-organismen. Van café tot ziekenhuis.

>> Schrijf je in na de link

Dag van de Wetenschap

Dag van de Wetenschap 2019 in het teken van innovatie

De Dag van de Wetenschap - een initiatief van de Vlaamse overheid, dat op 24 november al voor de negende keer plaatsvindt - staat dit jaar in het teken van ‘innovatie’. Iedereen die wetenschap en technologie toepast om een bestaand of toekomstig probleem op te lossen, wordt opgeroepen om de deuren open te zwaaien en hun passie, kennis en kunde te delen met het grote publiek.

>> Lees meer 

walter fiers

Walter Fiers, grondlegger van VIB en pionier van de Vlaamse biotechnologie, deze zomer overleden

Walter Fiers, één van de grondleggers van VIB en uitzonderlijk wetenschapper, is van ons heengegaan op 28 juli 2019. Van bij de oprichting was hij betrokken bij VIB, als ‘founding father’ én als topwetenschapper. Zijn baanbrekende werk hielp bij het aantrekken van toptalent en droeg sterk bij tot de groei van VIB.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


PIO
Online marktconsultatie: 'Blended platform voor opvoedingsondersteuning'
Voor ons PIO-project ‘Blended platform voor opvoedingsondersteuning’ nodigen we samen met CKG De Schommel en PwC, ontwikkelaars en providers van blended platformen en digitale begeleidingsmodules uit om deel te nemen aan een online marktconsultatie.
>> Lees meer

mobilidata
Marktconsultatie 'Mobilidata.be'

Oproep aan alle bedrijven: zin om expertise te delen over innovatieve en haalbare mobiliteitsoplossingen voor Vlaanderen? Schrijf in voor de marktconsultatie van mobilidata.be. Vul de vragenlijst in voor 4 oktober!

>> Lees meer

osoc
FRISEARCH: het resultaat van Summer of Code 2019

Studenten gingen 4 weken met de FRIS data aan de slag om de zoekfunctie te verbeteren en interactieve grafieken te ontwerpen. Je kan nu ook een zoekterm ingeven en je krijgt een aantal “verwante termen” gesuggereerd.

>> Neem hier een kijkje 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Gezamenlijke bijdrage van het Departement EWI, FWO, VLAIO, PMV, LRM en APM voor het nieuwe Vlaamse Regeerakkoord
  2. W[eet]enschap: Microben in voeding, transport en gezondheid, van café tot ziekenhuis
  3. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (19 juli 2019)

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven