Facebook icon Twitter icon Forward icon

FEBRUAR 2013

Fremtidsevent: Fri os fra at eje

Vi holder en eksklusiv fremtidsevent i CIFS Executive, tirsdag den 12. marts 2013
 
Temaet for mødet er ’Fri os fra at eje’, der stiller skarpt på, at vi i fremtiden vil være langt mere interesserede i at have adgang til produkter end i at eje dem. Denne tendens, som vi allerede har set for digitale medier og underholdningsprodukter, vil brede sig til fysiske produkter.
 
Færre vil eje og flere vil leje, abonnere på, deles om eller låne, og et stigende antal mennesker vil fokusere mere på servicetilbud end på ejerskab af produkter, fordi det er mere bekvemt, mere økonomisk eller mere bæredygtigt. Det vil få gennemgribende konsekvenser for ikke bare detailhandel og forbrugsmønstre, men også for mobilitet, finansiering og produktion.
 
Kontakt Henrik Persson for mere information om CIFS Executive.

Læs en teaser om hovedtemaet, Fri os fra at eje

Nyt SCENARIO Magazine på trapperne

Cyklen er et eksempel på en simpel teknologi, som bare bliver mere og mere relevant – også selvom den ikke har forandret sig grundlæggende i over 100 år. Faktisk er den så relevant, at vi i dette nummer peger på den som fremtidens transportteknologi. Det er tankevækkende i en tid, hvor flere og flere genstande virker som fortidslevn, selvom de bare er 10-15 år gamle. Tag blot mobiltelefoner eller fjernsyn (hvis man da overhovedet kan tale om den slags mere; der er som bekendt efterhånden flydende grænser mellem computeren og disse apparater). Men cyklen! Den holder.

Læs appetiseren: The bicycle – the future means of transportation

At være på forkant med fremtiden

Instituttets kurser er skabt, fordi verden er i stadig forandring. For at være på forkant er det en nødvendig fordel at kende til fremtiden. Instituttets kurser giver dig adgang til viden om fremtiden indenfor en række områder heriblandt trendanalyse, fremtidsscenarier, digitale/sociale medier og innovation.

Kommende kurser:

Se hele kursusoversigten her eller kontakt Claus Kjeldsen.

Følg os på de sociale medier

På Instituttet for Fremtidsforsknings Facebookside kan du følge med i udviklingen på Instituttet og få seneste nyt. Ligeledes på Instituttets Twitter eller  LinkedIn kan du følge med i dagligdagen på Instituttet, relevante tanker om fremtidsforskning samt ny teknologi eller stille os et spørgsmål. Du kan også følge os på Youtube, hvor du kan se eksempler på vores arbejde og, hvad vi kan tilbyde.