Bekijk de Webversie

 

odysseus

Odysseusprogramma: dertien gerenommeerde onderzoekers voeren de komende vijf jaar hun toponderzoek in Vlaanderen uit

Dankzij het Odysseusprogramma voeren de komende vijf jaar dertien gerenommeerde onderzoekers hun toponderzoek in Vlaanderen uit. Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) en Vlaams Minister voor Wetenschap en Innovatie Hilde Crevits willen zo excellente buitenlandse onderzoekers aantrekken en Vlaamse toponderzoekers terughalen die momenteel in het buitenland onderzoek uitvoeren.

>> Maak kennis met de 13 onderzoekers

and&-festival

and&-festival

and&, een uniek vijfdaags innovatiefestival, vindt online en offline plaats van 21 tot en met 25 april in Leuven. Meer dan 100 internationale sprekers verzamelen er interdisciplinair rond ‘21 vragen voor de 21e eeuw’. Met als hoofdvraag: 'We innoveren voor een betere wereld, maar wat is beter?'
Verwacht je aan headliners als Jimmy Wales (Wikipedia), Mariana Mazzucato (topeconome), Uri Levine (Waze), Margrethe Vestager (Executive Vice President of the European Commission for A Europe Fit for the Digital Age), Alicia Garza (Co-Founder Black Lives Matter Movement)  en vele vele anderen.

>> Alle info en promocode 

vlaams beschermingsmechanisme

Vlaams beschermingsmechanisme wordt opgetrokken tot 15% voor april

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het steunpercentage van het Vlaams beschermingsmechanisme voor april opgetrokken van 10 tot 15%. Wie verplicht gesloten blijft, zoals de horeca, kan een beroep doen op het beschermingsmechanisme. Ook ondernemers met minstens 60% omzetverlies kunnen een beroep doen op de verhoogde bescherming via een tussenkomst in de vaste kosten. Voor de niet-medische contactberoepen en de niet-essentiële winkels wordt gekeken naar de periode 1 april tot 25 april.

>> Lees meer 

EIT

Nieuw Europees initiatief om innovatie in hoger onderwijs te stimuleren

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) lanceerde vorige week een nieuw initiatief om het volledige innovatiepotentieel van hoger onderwijsinstellingen te benutten door hun ondernemings- en innovatiecapaciteit te vergroten en tegelijkertijd te integreren in het grootste innovatie-ecosysteem van Europa. Deadline voor het indienen van voorstellen is 25 mei.

>> Lees meer 

working in belgium

Gecombineerde vergunning: uniek loket Working in Belgium voor alle regio’s

Buitenlanders (personen van buiten de Europese Economische Ruimte + Zwitserland) die meer dan 90 dagen als loontrekkende in België willen werken, hebben daarvoor een gecombineerde vergunning nodig, de zogenaamde ‘single permit’. Deze vergunning vormt zowel de toelating om te werken als om in België te wonen. Vanaf 3 mei 2021 kan de gecombineerde vergunning aangevraagd worden in één loket, ongeacht waar de onderneming (in België) gevestigd is.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


verslag
Verslag EWI-commissie
Vraag om uitleg over de impact van de coronacrisis op jonge onderzoekers en de impact van dropshipping op de Vlaamse economie.
>> Bekijk de antwoorden

vragen en antwoorden
Schriftelijke vragen deze week

O.a. werking Brexit helpdesk, stand van zaken post-brexit-veerkrachtsubsidie en economisch onderzoeksrapport KBC (benchmarking Vlaanderen binnen Europa).

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

scimingo
Scriptie vzw wordt SciMingo en lanceert SciComm Academy

Na 15 jaar slaat men bij Scriptie vzw, organisator van o.a. de Vlaamse Scriptieprijs, PhD Cup en Wetenschap Uitgedokterd, de vleugels uit onder de nieuwe naam SciMingo. Met de ambitie om meer dan ooit jonge onderzoekers te coachen in sterke en evenwichtige wetenschapscommunicatie.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Europese octrooiaanvragen: Vlaanderen 11de Europese regio
  2. Wij zoeken beleidsmedewerker Wetenschapsbeleid met focus op digitalisering en data-economie
  3. Schriftelijke vragen deze week
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven