Bekijk de Webversie

 

FRIS

Vlaamse onderzoeksportaal FRIS grote winnaar Agoria e-Gov Awards

Goed nieuws. Met onze onderzoeksportaal FRIS voor onderzoekers en hun onderzoek in Vlaanderen hebben we de vijftiende editie van de Agoria e-Gov Awards gewonnen. We wonnen zowel in de categorie "Open data" als "Beste project". Dank aan iedereen die heeft meegewerkt en dit succes mede mogelijk heeft gemaakt!

>> Lees meer

AI

Europa wil komende twee jaar 20 miljard euro pompen in artificiële intelligentie

De Europese Commissie en de lidstaten hebben samen een plan klaargestoomd om investeringen in kunstmatige intelligentie te stroomlijnen en te versterken. Tot 2020 hoopt Europa alvast 20 miljard euro aan publieke en private middelen samen te brengen voor onderzoek en ontwikkeling.

>> Lees meer

VARIO

VARIO Advies: Vlaamse Beleidsagenda Artificiële Intelligentie

VARIO bezorgde vorige week zijn advies nr. 5 'Vlaamse Beleidsagenda Artificiële Intelligentie' aan Vlaams minister van Innovatie Philippe Muyters. VARIO verwelkomt het initiatief van minister Muyters om op recurrente basis 30 miljoen euro vrij te maken voor een programma Artificiële Intelligentie. Evenwel moet voor VARIO het zwaartepunt van het AI-programma, zowel inhoudelijk als budgettair, bij die actievelden liggen die gericht zijn op het ondersteunen van de noden van de vraagzijde: bedrijven, overheden en overige non-profit.

>> Lees meer

Vlaamse scriptieprijs

Uitreiking Vlaamse Scriptieprijs

Op 19 december heeft de uitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs plaats in het Iers College in Leuven. Die avond maakt Scriptie vzw bekend wie de Vlaamse Scriptieprijs 2018 wint en welke kersverse afgestudeerden de deelprijzen op hun naam schrijven.

>> Inschrijven

Ook nog deze week


Marktconsultatie “Unmanned Survey Platform”
Marktconsultatie “Unmanned Survey Platform”
Heeft jouw bedrijf/organisatie kennis en ervaring met de ontwikkeling en de opzet van autonome meet vaartuigen of onbemande oppervlakte voertuigen, die kunnen ingezet worden voor het afvaren van waterlopen en het registreren van diverse meetdata bij bathymetrie en water kwaliteitsbepaling?
>> Kom dan op 10 januari naar onze marktconsultatie en ontdek enkele commerciële oppportuniteiten

buitenlands talent
Vlaanderen trekt buitenlands talent aan

Op voorstel van minister van Werk Philippe Muyters maakt de Vlaamse Regering het vanaf 1 januari 2019 makkelijker om buitenlandse talenten, meer bepaald hoog- en middengeschoolden, aan te trekken.

>> Lees meer

compendium
Compendium voor Kust en Zee 2018 en Kustportaal gelanceerd!

Met de lancering van het Compendium voor Kust en Zee 2018 is het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) al aan zijn derde editie toe van deze multifunctionele gids voor de mariene expert. Hoofddoel blijft het ontsluiten van disperse informatie uit de Vlaams-Belgische zeewetenschappen op een wetenschappelijke en neutrale manier.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Mark Andries nieuwe administrateur-generaal Agentschap Innoveren en Ondernemen
  2. Verhoog de impact van je wetenschappelijke communicatie
  3. EU-ministers bereiken eerste akkoord rond volgende Kaderprogramma “Horizon Europa”

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2018. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven