Bekijk de Webversie

 

onderzoekers

Jonge onderzoekers beter voorbereid op arbeidsmarkt

Vlaams minister Hilde Crevits bevoegd voor Wetenschappelijk Onderzoek kent 2 miljoen euro extra subsidie toe aan de vijf Vlaamse universiteiten om jonge onderzoekers beter te laten doorstromen naar de arbeidsmarkt. Daarnaast voorziet het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO) in specifieke maatregelen zodat jonge onderzoekers naast hun onderzoek bijvoorbeeld ook een betaalde stage in een bedrijf kunnen volgen.

>> Lees meer 

AI

Online cursus artificiële intelligentie gelanceerd

Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft een nieuwe online cursus over artificiële intelligentie (AI) gelanceerd in samenwerking met de VDAB. De cursus kadert in 'levenslang leren' en moet ervoor zorgen dat werknemers leren omgaan met artificiële intelligentie.

>> Lees meer 

ewi

Verslag EWI-commissie in Vlaams Parlement

O.a. vraag om uitleg over de impact van digitalisering en artificiële intelligentie (AI) op de arbeidsmarkt, de financiering door Vlaanderen van het kernreactorproject MYRRHA en samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland op het vlak van onderzoek en ontwikkeling (O&O).

>> Bekijk het verslag 

EU

Nieuwe aanbevelingen rond zes strategische en toekomstgerichte Europese industriële sectoren

Vorige week maakte de Europese Commissie het nieuwe rapport bekend van het Strategisch Forum voor Belangrijke Projecten van Gemeenschappelijk Europees Belang. Het rapport omvat aanbevelingen om het concurrentievermogen en de leidende positie van Europa in de wereld in zes strategische en toekomstgerichte industriële waardenketens te bevorderen. Secretaris-generaal Johan Hanssens is voor België lid van het Strategisch Forum.

>> Naar het rapport

digitale innovatie

Uitnodiging: "Maatschappelijke waarden bij digitale innovatie: wie, wat en hoe?"

Hoe kunnen we digitalisering op een menselijke manier richting geven? Voor iedereen die zich vragen stelt over de toekomst van digitalisatie. Slotsymposium op 4 december met 'denkers' Jan Rabaey, Rinie van Est en Peter-Paul Verbeek

>> Alle info en inschrijven 

membranen

Uitnodiging: "Technologie van de natuur - Zetten membranen ons op weg naar een duurzame industrie?"

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en Vito) naar de Vlaamse overheid. Op dinsdag 26 november vertelt VITO ons hoe membranen, technologie geïnspireerd “uit de natuur”, ons kunnen helpen bij de transitie naar een duurzamere industrie, en in bijzonder een duurzame chemie.

>> Schrijf je hier in 

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. definitieve goedkeuring ontwerpdecreet met de bepalingen tot begeleiding van begroting 2020 en definitieve goedkeuring ontwerpdecreet met de bepalingen tot begeleiding van de aanpassing van de begroting 2019.
>> Lees meer

science meets
Science meets Parliament

Publieksevent n.a.v. de najaarstweedaagse van de Jonge Academie met op het programma onder meer de lancering van het nieuwe project "Science meets Parliament".

>> Lees meer 

car-sharing
"Autodelen leidt niet vanzelf tot minder uitstoot."

"Autodelen geeft alleen milieuwinst als je autobezit afremt. Dat gebeurt nu niet expliciet", concludeert het Steunpunt Circulaire Economie na een bevraging bij 2.000 Vlaamse bestuurders

>> Lees het rapport 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. "Nood aan toegenomen samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland op vlak van innovatie"
  2. Zetten membranen ons op weg naar een duurzamere industrie?
  3. Afschaffen versleuteling Odysseusprogramma en nadruk op excellentie krijgt volle steun van VARIO

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven