Bekijk de Webversie

 
Onze beste wensen voor 2020

We wensen alle lezers van deze EWI-nieuwsbrief (ondertussen toch al zo'n vierduizend, waarvoor onze gewaardeerde dank!) een bijzonder inspirerend, innovatief & creatief 2020!

 

Aan het begin van een nieuw jaar staan de verwachtingen vaak hoog gespannen, lopen de agenda’s vol met goede voornemens en worden er volop lijstjes gemaakt en gedeeld met uit te voeren plannen.

 

Wij beginnen het jaar alvast op dezelfde manier als we het vorige afgesloten hebben: met een goed gevulde EWI-nieuwsbrief en de belofte om u wekelijks nieuws, publicaties, beslissingen en events rond het E, W en I-beleid in Vlaanderen toe te zenden.

 

Heb je vragen, opmerkingen of suggesties om deze nieuwsbrief nog beter te maken, één adres: info.ewi@vlaanderen.be


Beste wensen,
Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI)open science

Vlaamse beleidsplan Open Science en oprichting Open Science Board goedgekeurd

Op initiatief van Vlaams minister Hilde Crevits keurde de Vlaamse Regering voor het kerstverlof het Vlaams beleidsplan Open Science en de oprichting Open Science Board goed. Vlaanderen zal 5 miljoen euro recurrent investeren in Open Science om invulling te geven aan het Europese engagement.

>> Lees meer 

w[eet]enschap

Uitnodiging W[eet]enschap: 'Neuromorphic computing: een brein in je broekzak'

Neuromorphic Computing streeft ernaar nieuwe chiptechnologie en architecturen te ontwikkelen waardoor AI-computers energie-efficiënt kunnen leren en voorspellen. Jonas Doevenspeck, onderzoeker bij imec, legt tijdens onze volgende 'W[eet]enschap, middagsessies om op te eten' van 28 januari uit wat de toepassingen zijn en wat de impact is van zijn onderzoek.

>> Alle info en inschrijven

EU-China

O&O-samenwerking EU-China: "Meer interne samenwerking tussen lidstaten t.a.v. China”

Op initiatief van Jean-Eric Pacquet, Directeur-generaal DG Research & Innovation werd op 18 december 2019 een High Level meeting georganiseerd tussen de Europese Commissie en de EU-lidstaten over de O&O-samenwerking tussen enerzijds de Europese Unie en haar lidstaten en anderzijds China.

>> Lees meer 

VR

Beslissingen Vlaamse Regering (20 december 2019)

O.a. Vlaamse klimaatstrategie 2050, Vlaams beleidsplan Open Science en oprichting Open Science Board, AI-onderzoeksprogramma: subsidie voor de periode 1 januari tot en met 30 juni 2020 en Innovatieprogramma Moonshot 'Vlaanderen CO2-neutraal': subsidie drie projecten.

>> Lees hier alle beslissingen

SV

Schriftelijke vragen deze week

O.a. vragen en antwoorden over de Vlaamse deelname ruimtevaartprogramma's European Space Agency (ESA), Flanders Future Techfund, ecologische recreatieparken en investeringen in scale ups via Arkimedes-fonds II.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

infosessie

Uitnodiging infosessie "Oproep Internationale Onderzoeksinfrastructuur"

Binnenkort wordt een tweede IRI-oproep georganiseerd voor enerzijds de selectie tot deelname van Vlaamse onderzoekers aan Europese en pan-Europese onderzoeksinfrastructuren en anderzijds de financiering van eenmalige en structurele kosten. Om meer duiding te geven rond deze nieuwe oproep organiseren we  samen met het FWO een informatie- en netwerkevent op woensdag 15 januari 2020 in Brussel.

>> Inschrijven kan nog t.e.m. nu donderdag via deze link 

Ook nog deze week


img
Uitnodiging: "Onderbouwd Beleid (namiddaglezing)"
Samen met het Vlaams Evaluatieplatform (VEP) en het Kennisnetwerk Beleidsonderzoek van de Vlaamse administratie (KNBO) nodigen we je graag uit op 18 februari op een namiddaglezing over onderbouwd beleid.
>> Meer info en inschrijven

FIT
Uitnodiging: "FIT4FOOD 2030: terugblik op 2019"

Op dinsdag 4 februari 2020 koppelen we graag naar u terug over de activiteiten van het Vlaamse policy lab Fit4Food 2030 in 2019.

>> Alle info en inschrijven 

scriptieprijs
Jarne Pollie (HoWest) wint de Vlaamse Scriptieprijs 2019

Journalist Jarne Pollie (HoWest) wint de Vlaamse Scriptieprijs 2019. Hij onderzocht voor zijn bachelorproef hoe de verschillende partijen racisme uit de voetbalstadions kunnen bannen en formuleerde hierbij concrete voorstellen.

>> Lees meer 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaamse Regering hecht goedkeuring aan onderzoeksprogramma 'Cybersecurity Initiative Flanders'
  2. Europese Green Deal: Commissie maakt haar plannen kenbaar
  3. Internationale Onderzoeksinfrastructuur: nieuwe IRI-oproep

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven