Bekijk de Webversie

 

waterstof

Vlaamse steun voor WaterstofNet om waterstofambities waar te maken

Vlaams minister van Economie, Wetenschap en Innovatie Hilde Crevits kent een subsidie van 242.000 euro toe aan WaterstofNet vzw. Met hun ervaring en expertise is WaterstofNET ideaal geplaatst om Vlaamse bedrijven te ondersteunen in hun waterstofambities. Waterstof staat hoog op de Vlaamse en Europese politieke agenda. Bovendien is in Vlaanderen een uniek ecosysteem aanwezig van bedrijven actief in de waterstofketen en worden concrete projecten opgestart.

>> Lees meer 

PIO

Uitnodiging: Inspiratiesessie Thematische Oproep 'Circulaire Economie' en 'Energietransitie'

Met Programma Innovatieve Overheidsopdrachten organiseren we voor het eerst een aparte Thematische Oproep 'Circulaire Economie’ en ‘Energietransitie’. Op 14 september organiseren we een online infosessie over deze oproep. Bedoeling is om je inzicht in de thematische uitdagingen te verruimen en je te inspireren tot een innovatief project.

>> Alle info en inschrijven 

klimaatmissie

Neem deel aan het eerste burgeroverleg voor klimaatmissie

De Europese Commissie heeft onlangs in het kader van het toekomstig onderzoeks- en innovatiebeleid ambitieuze doelen gesteld die vertaald worden in “missies”. Klimaatverandering is er zo één van. In elke Europees land worden de komende jaren burgers betrokken bij de klimaatmissie. En dus ook bij ons. 

>> Lees hier hoe jij aan Europa je stem kan laten horen

VARIO

VARIO-advies ‘De lerende samenleving’

Vorige week bezorgde VARIO zijn advies ‘De lerende samenleving’ aan viceminister-president Hilde Crevits. De conceptnota van de Vlaamse Regering die de beleidsvisie uittekent voor de oprichting van een platform levenslang leren kan op de volle steun rekenen van de VARIO-raadsleden. Ze rekenen er op dat hiermee inderdaad samenwerking en synergiën ontstaan.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


Vlaamse regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. goedkeuring visienota 'Vlaanderen als aantrekkingspool voor start-ups en innovatief ondernemend talent', omvorming imec.istart Fund naar een evergreen structuur en COVID-19 steun voor aardappeltelers, sierteelthouders en taxi-, autobus- en autocarsector.
>> Lees meer

Verslag
Verslag EWI-commissie deze week

Minister Crevits beantwoordde in de EWI-commissie vragen om uitleg over het aantrekken van buitenlandse start-ups en scale-ups naar Vlaanderen, de hinderpremie en eventuele steunmaatregelen voor FNG.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

ITG
Minister Crevits bezoekt nieuw insectuarium ITG

In Antwerpen heeft Vlaams minister van Wetenschapsbeleid en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) een bezoek gebracht aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG). Ze bezocht er het nieuwe insectuarium, waar muggen gekweekt worden voor onder meer onderzoek naar de verspreiding van tropische ziekten

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Maak kennis met de zeven nieuwe innovatieve overheidsopdrachten
  2. Infosessie 'European Digital Innovation Hubs'
  3. Vlaanderen stevig op koers naar 3% O&O-intensiteit

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven