Forward icon

Lehdistötiedote 12.11.2020
Julkaisuvapaa heti

Etnosoi!-festivaalin striimatut konsertit ovat katsottavissa ilmaiseksi koko marraskuun ajan

Maailman eri musiikkikulttuureita esittelevä Etnosoi!-festivaali järjestettiin pääkaupunkiseudulla marraskuun ensimmäisellä viikolla. Konserttisalikatsomoiden lisäksi konsertit tavoittivat yleisöä eri puolilta maailmaa Live Stream -lähetyksien väityksellä. Konsertit on mahdollista katsoa ilmaiseksi vielä koko marraskuun ajan Etnosoi!n YouTube-kanavalla. Tähän mennessä striimit ovat keränneet yhteensä yli 10 000 katselukertaa.

Miritza & ystävät -mustalaismusiikin virtuoosit konserttia oli viidessä päivässä katsottu jo yli 5000 kertaa. Marginaalimusiikin kentällä tällaiset striimiluvut tuntuvat valtavilta. Se kertoo siitä, että romanien musiikilla on valtavasti seuraajia ja aihe kiinnostaa. Toisaalta monet konsertit olivat ainutlaatuisia - kuten Venla Ilona Blom: Äänirajoilla, eikä kyseiseltä kokoonpanolta toistaiseksi löydy levyä. Lisäksi striimit ovat tarjonneet sellaisille ihmisille konserttielämyksen, jotka kuuluvat riskiryhmiin tai eivät muuten olisi voineet tällaisina aikoina – tai muulloinkaan - saapua konserttiin.” - festivaalin johtaja Jaana-Maria Jukkara kommentoi.

Etnosoi!-festivaalin järjestää Maailman musiikin keskus, jonka keskeisenä tehtävänä on tallentaa, jakaa ja välittää tietoa maailman eri musiikkikulttuureista. Etnosoi! on perinteisesti tuonut Suomeen artisteja eri puolilta maailmaa, mutta tänä vuonna ohjelmiston keskiössä oli Suomen monipuolinen musiikkikenttä sekä vähemmistöjen musiikit. Musiikkikattauksessa kuultiin muun muassa romanimusiikkia, Lähi-idän vaikutteita, karjalaista ja suomenruotsalaista musiikkiperinnettä sekä rohkeita uutuusteoksia

Ramithawi Studio Live -konsertti julkaistaan lauantaina 14.11.2020

Ramithawi © Sofie Jokinen

Lauantaina 14.11. klo 18 Etnosoi! julkaisee vielä yhden festivaalin ohjelmistoon kuuluvan konsertin YouTube-kanavallaan. Venezuelalais-syyrialainen Ramithawi on Helsingissä asuva nuori laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa yhdistyvät rock sekä latinalaisamerikkalaiset ja arabimusiikin vaikutteet. Studio Live -konsertti on äänitetty Maailman musiikin keskuksen Global Mobile Studiossa.

Lisäksi Lasten virtuaalinen Etnosoi! tarjoaa ohjelmaa perheen pienimmille virtuaalimuskarin ja videokonserttien muodossa Kulttuuriosuuskunta Uulun Facebook-sivulla jaettavien linkkien kautta. Tapahtuman tuottaa Uulu.

Etnosoi! tarjoaa ohjelmaan vielä myös Ilpo Saastamoisen luennon mustalainen-sanan etymologiasta. Linkki Jyväskylän yliopiston luennolle Etnosoi!n sivuilla.

Katso konsertit näiden linkkien takaa!

Miritza & ystävät - Mustalaismusiikin virtuoosit

Venla Ilona Blom: Äänirajoilla

Ilkka Arola Sound Tagine

Maija Kauhanen

Tjango! 

Seaside Sounds from Finland: Kalaniemi, Saarela, Maans, Salonen

Emmi Kuittinen & Ikuisen ikävän orkesteri

Ramithawi (VE/SY/FI) (julkaistaan 14.11.2020 klo 18)

Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikkilinjan juhlakonsertti 1

Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikkilinjan juhlakonsertti 2
 

Lisätietoja & yhteystiedot

Etnosoi!-konserttitaltioinnit: youtube.com/globalmusiccentre

Lisätietoja festivaalista ja esiintyjistä: etnosoi.fi
Lisätietoja Maailman musiikin keskuksesta: globalmusic.fi

Lehdistökuvat: etnosoi.fi/media

Musiikkia radiosoittoon.

Lisätiedot: Julia Palmu | tiedottaja | 046 878 3723 | etnosoi@globalmusic.fi

etnosoi.fi
twitter.com/etnosoifestival
instagram.com/etnosoi
facebook.com/Etnosoifestival

Etnosoi!n järjestää Maailman musiikin keskus. Etnosoi! on Forum of Worldwide Music Festivalsin jäsen. Festivaalin päätukijat ovat Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Yhteistyössä ovat mukana myös mm. Helsingin kulttuurikeskus, Seaside Sounds, Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus (KEK), Lirarna, Kulttuuriosuuskunta Uulu, Valofirma, Trio-Offset ja Yle Radio 1.

Etnosoi! 2020 logo