Bekijk de Webversie

 

Blauwe clusters

Vlaamse Regering gaat Noordzee gebruiken als bron voor 'blauwe economie'

De Vlaamse Regering heeft vrijdag met bedrijven uit verschillende sectoren de Blauwe Cluster ondertekend. Bedoeling is dat de overheid samen met bedrijven en onderzoekers werk gaat maken van de duurzame en innovatieve mogelijkheden op en rond de Noordzee.

>> Lees meer

CAPSAT

Vlaamse overheid innoveert met het gebruik van satellietbeelden in de landbouw

Het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) en het Departement Landbouw en Visserij hebben in het kader van het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) een overheidsopdracht uitgeschreven voor de ontwikkeling van een ‘proof of concept’ rond het gebruik van satellietbeelden in de landbouw. Zo wil de Vlaamse overheid onderzoeken of de opbrengst van landbouwgewassen per perceel met satellietbeelden kan worden bepaald.

>> Lees meer

EWI-commissie

Verslag EWI-commissie

O.a. vraag om uitleg over de gevolgen van de brexit voor de Vlaamse wetenschappelijke instellingen, de studie naar de status van eiwittransitie en het potentieel voor Vlaanderen en de studie van Antwerp Management School over het financieringslandschap in Vlaanderen.

>> Lees meer

CRISPR

Alles wat je moet weten over CRISPR, de nieuwe superkracht van biotechnologen

Al meer dan honderd mensen hebben zich ingeschreven voor onze  "W[eet]enschap, middagsessies om op te eten' nu donderdag, met als onderwerp de revolutionaire CRISPR-technologie, maar iedereen blijft welkom.

>> Inschrijven via deze link

decreet

Bespreking ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid

In de EWI-commissie werd vorige week het ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch, wetenschaps- en innovatiebeleid besproken. Het decreet voert (veeleer technische) aanpassingen door aan zeven decreten die een rol spelen binnen het beleidsdomein economie, wetenschap en innovatie.

>> Bekijk het verslag

Ook nog deze week


Schriftelijke vragen
Schriftelijke vragen deze week
O.a. aangepast beleidsvoorstel 'samenwerking hogescholen en kmo's' en stand van zaken Plantentuin Meise.
>> Lees meer

Goed moet geweldig worden
'Goed moet geweldig worden'

De Vlhora, de Vlaamse hogescholenraad, stelde  vorige week haar Memorandum “Goed moet geweldig worden” voor. Met haar memorandum wil de koepel duidelijk maken waar de focus voor de volgende Vlaamse Regering moet liggen om samen een plaats in de top-10 van de wereld volgens de Global Talent Competitiveness Index (GTCI) te veroveren.

>> Lees het memorandum

VLIZ
Registreren voor de VLIZ Marine Science Day 2019

Nu het volledige programma van de VLIZ Marine Science Day op woensdag 13 maart 2019 gekend is, rest je alleen nog om te registreren voor deze hoogdag van de mariene wetenschappen in Vlaanderen. Locatie: MEC Staf Versluys in Bredene.

>> Naar het event


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaanderen krijgt er tien Fabrieken van de Toekomst bij
  2. Onderzoeker-gedreven wetenschap - Analyse van de situatie in Vlaanderen
  3. Jonge professoren vragen aandacht voor genderkloof in onze universiteiten

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven