Bekijk de Webversie

 

ruimtevaart

Minister Crevits richt taskforce ruimtevaart op

Minister van Economie en Innovatie Crevits gaat een taskforce ruimtevaart oprichten. De geplande taskforce moet onder meer opvolgen in hoeverre de federale overheid intekent op het Europees ruimteprogramma dat belangrijk is voor Vlaamse bedrijven.

>> Lees meer

FFTF

Flanders Future Techfund / ethisch kader A.I.

Afgelopen week waren er in de EWI-commissie o.a. vragen om uitleg over het Flanders Future Techfund, een ethisch kader voor artificiële intelligentie en de mogelijke investeringen van Chinese bedrijven in de e-commerce in Vlaanderen.

>> Bekijk hier de antwoorden

weetenschap

Hoe bereik je massaproductie op maat?

De hedendaagse consument wil steeds meer gepersonaliseerde producten, zelfs voor zaken die voorheen nooit als een gepersonaliseerd product voorhanden waren. In onze 'W[eet]enschap, middagsessies om op te eten' van 20 februari licht Flanders Make toe hoe maakbedrijven in drie stappen massaproductie op maat kunnen bereiken.

>> Alle info en gratis inschrijven

AI / CS

Matchmaking event artificiële intelligentie (AI) & cybersecurity (CS)

Heb je als bedrijf of onderzoeksorganisatie interesse om deel te nemen aan een consortium rond artificiële intelligentie of cybersecurity? Of wil je gewoon meer weten over de AI- en CS ICON-oproepen of andere subsidiemaatregelen?

>> Klik dan hier

Job Market

Job Market for Young Researchers

De grootste jobbeurs in Vlaanderen voor doctorandi en doctoraathouders, heeft dit jaar plaats op 31 maart in ICC Gent. Deze beurs geeft jonge onderzoekers de kans om kennis te maken met meer dan 90 bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar nieuwe werknemers met een doctoraat. Daarnaast zijn er ook infosessies en workshops die jonge onderzoekers kunnen helpen bij de zoektocht naar een vervolgcarrière.

>>  Registreren kan hier

Ook nog deze week


incontinentiezorg
Marktconsultatie "IncontinentieZorg 2.0"
Voor het project ‘IncontinentieZorg2.0’ zijn we op zoek naar aanbieders van slimme luiers voor de ouderenzorg.
>> Lees meer

golfgoot
Marktconsultatie "Golfgoot voor geavanceerd onderzoek naar de invloed van golven op onze kustverdediging"

Voor de bouw van een nieuwe golfgoot, inclusief een kunstmatige golfmaker, organiseren we samen met Flanders Hydraulics Research en Addestino Innovation Management een open marktconsultatie met potentiële leveranciers.

>> Lees meer 

bozar
Heb jij de Henry van de Velde Awards al bezocht in BOZAR?

De winnaars van de Henry van de Velde Awards 2020 zijn gekend, de trofeeën staan uitgestald, tijd om alles in rust te overschouwen. Dat kan elke dag (behalve maandag) in BOZAR in de gratis tentoonstelling in de Foyers.

>> Lees meer 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Eerste bijeenkomst stuurgroep Cybersecurity
  2. Nieuw receptenplatform helpt Vlaming gezond en lekker eten
  3. Europese Commissie publiceert werkprogramma 2020

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven