Bekijk de Webversie

 

toptalent

Nieuwe maatregelen voor tewerkstelling van buitenlands toptalent

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits voert een aantal wijzigingen door aan het tewerkstellingsbeleid van buitenlandse werknemers in Vlaanderen. Met het economisch migratiebeleid wil Vlaanderen buitenlands toptalent aantrekken en tekorten op de arbeidsmarkt aanvullen. De aanpassingen gaan in vanaf 1 maart 2021.

>> Lees meer 

horizon

Uitnodiging: "Horizon Europa: de werkprogramma's"

Horizon Europa, het Europees Kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie, schiet binnen afzienbare tijd uit de startblokken. Een goed moment voor ons om op 16 maart samen met NCP Flanders via een online infosessie een laatste stand van zaken te geven met specifieke focus op de verschillende werkprogramma’s.

>> Alle info en inschrijven

PIO

Innovatieve overheidsopdrachten: drie nieuwe projecten

Maak kennis met de drie projecten die we selecteerden binnen onze oproep ‘Circulaire economie en energietransitie’. Samen met de 12 andere projecten die 2020 opleverde, vormen ze een sterke aanvulling van onze PIO-projectportfolio.

>> Bekijk de drie projecten

Ook nog deze week


job market
Virtual Job Market for Young Researchers
Ook dit jaar is er opnieuw de interuniversitaire, virtuele jobbeurs voor doctorandi en doctoraathouders. Deze beurs geeft jonge onderzoekers de kans om kennis te maken met een 90-tal bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar nieuwe werknemers met een doctoraat.
>> Alle info en inschrijven

vlaio
Ochtendshows kennisdiffusie

VLAIO biedt een nieuwe reeks ochtendshows aan, dit keer rond het thema ‘kennisdiffusie’. De 10 organisaties die zich voorstellen, spelen alle een belangrijke rol in het stimuleren van innovatie: Flux50, Flanders’ Food, SIM, IMEC, De Blauwe Cluster, Catalisti, Flanders Make, VIL, VITO, hogescholen met Blikopener.

>> Lees meer 

podcast
EOS Wetenschap Podcast

Een interessante vraag, een boeiende wetenschapper en dertig minuten. Dat is de interview-podcast 'Vraag het Aan' van EOS Wetenschap. Deze keer wiskundige Ann Dooms over heldin Ada Lovelace, de eerste programmeur ter wereld. 

>> Naar de podcast


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaanderen investeert in platform voor zorgvuldige gegevensdeling
  2. Innovatieve overheidsopdrachten: nieuwe oproep gelanceerd
  3. Nieuwe brochure toont innovatie Vlaamse universiteiten

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven