Werken Vleeshuisbrug - Groentenmarkt - Hoofdbrug

Nieuwsbrief september 2016

 
 

Beste buurtbewoner

In augustus startten De Lijn en Waterwegen en Zeekanaal NV met werken in uw buurt.
Op maandag 19 september starten de werken aan de Hoofdbrug
Via deze weg geven wij u graag een update over de werken.

 
Vleeshuisbrug: 1 augustus - begin november
 
 

De werken aan de Vleeshuisbrug zijn volop bezig. Intussen is de oude verflaag verwijderd. Na een grondige inspectie van de staalstructuur voerde de aannemer de noodzakelijke herstellingen uit en begon hij met schilderen van de brug. De verschillende verflagen moeten de brug beschermen tegen corrosie. Eens deze schilderwerken klaar zijn, kan het nieuwe houten wegdek bevestigd worden. De renovatiewerken van waterwegbeheerder Waterwegen en Zeekanaal NV zitten momenteel op schema.

 
Groentenmarkt: 29 augustus - 16 oktober
 
 

De werken aan de Groentenmarkt zijn 3 weken geleden gestart en lopen volgens schema. Het nieuwe spoor is al langs 1 kant volledig afgewerkt en op donderdag 15 september startten de werken aan het andere spoor.

 
Hoofdbrug: 19 september - 16 oktober
 
 

Maandag 19 september starten de werken aan de Hoofdbrug. De Lijn vernieuwt er de tramsporen. De werken aan deze brug zullen tot midden oktober duren.

 
Omleidingen
 
 
Voor voetgangers en (brom)fietsers:
 

Voor voetgangers

Voetgangers behouden hun doorgang. Tussen het Schuddevisstraatje en de Kraanlei wordt een tijdelijke voetgangersbrug aangelegd.

Voor fietsers

Ter hoogte van de Vleeshuisbrug rijden fietsers in beide richtingen via de Kraanlei, Zuivelbrugstraat, Grootkanonplein, Vrijdagmarkt, Serpentstraat, Onderstraat, Schepenhuisstraat, Hoogpoort, Stadhuissteeg, Klein Turkije, Korenmarkt, Hooiaard en Pensmarkt.

Ter hoogte van de Hoofdbrug rijden fietsers in beide richtingen via de Kraanlei, Zuivelbrugstraat, Grootkanonplein, Vrijdagmarkt, Serpentstraat, Onderstraat, Schepenhuisstraat, Hoogpoort, Stadhuissteeg, Klein Turkije, Korenmarkt, Hooiaard, Graslei en Jan Breydelstraat.

Voor gebruikers van het openbaar vervoer:
 

Tramlijnen 1 en 4 zijn nog steeds onderbroken:

Lijn 1 rijdt gesplitst tussen:
- Evergem Brielken – tijdelijke halte Gravensteen
- Korenmarkt – Gent Flanders Expo

Lijn 4 rijdt gesplitst tussen:
- Gent UZ – Langesteenstraat
- Tijdelijke halte Korenmarkt (ter hoogte van Hema) – Gentbrugge Moscou

Voor automobilisten:
 

Bij de afsluiting van de Hoofdbrug, wordt de Burgstraat terug tweerichting.
De rijrichting in het Gewad en Sint-Widostraat zal omgedraaid worden zodat het verkeer de Burgstraat via deze weg kan verlaten.

Omleiding in de ene richting: Rabotstraat, Basseveldestraat, Hector van Wittenberghestraat, Begijnhoflaan, Opgeëistenlaan, Blaisantvest, Neuseplein, Tolhuislaan, Rodelijvekensstraat, Grauwpoort, Lange Steenstraat, Geldmunt.

Omleiding in de andere richting: Oudburg <-> Kraanlei, Rodelijvekensstraat, Tolhuislaan, Blaisantvest, Opgeëistenlaan, Begijnhoflaan, Brugsepoortstraat, Hoogstraat/Begijnengracht (afhankelijk werken Peperstraat)