Deze e-mail is niet goed leesbaar of bevat geen foto’s? Klik hier.
   
Sun Left
Header Top Right
Logo Delijn

Beste

Eerst en vooral wenst De Lijn u een 2011 dat op wieltjes mag lopen.

Een nieuw jaar brengt doorgaans ook enkele wijzigingen met zich mee. In 2011 is dat zeker niet anders. Met deze maandelijkse nieuwsbrief houden we u steeds op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Veel leesplezier!

Line

Enkele nieuwsfeiten in de kijker…

Tram 4 terug over de Korenmarkt

Vanaf maandag 31 januari 2011 rijdt tramlijn 4 opnieuw ononderbroken. Dit betekent dat de Korenmarkt opnieuw bereikbaar is met lijn 4. Wie aan de Korenmarkt tram 4 wil nemen richting het Sint-Pietersstation kan opstappen aan perron 3 (ter hoogte van de Sint-Niklaaskerk). Reizigers in de andere richting kunnen opstappen aan perron 4 (ter hoogte van de Heilige Geeststraat).
Buslijnen 3,17,18,38, 39, A1,N1 en tramlijn 1 volgen nog steeds een omleiding.
Klik hier om perfect op de hoogte te zijn.
 

Tram 4 terug over de Korenmarkt


Wijziging perronindeling Sint-Pietersstation

Vanaf 31 januari 2011 worden twee nieuwe perrons in gebruik genomen aan de achterkant van het station. De twee laatste haltes op het oude busstation zijn vanaf dan ook buiten gebruik. De bussen die aan deze twee perrons vooraan stopten, vertrekken vanaf 31 januari 2011 op de nieuwe perrons 22 en 23 aan de achterkant van het station (zie plan). Om de doorstroming en de aansluitingen te verbeteren, vertrekken vanaf 31 januari 2011 een aantal bussen van een ander perron.
Eén muisklik en u bent mee.

Wijziging perronindeling Sint-Pietersstation


Wijziging perronindeling Gent Zuid

Vanaf 31 januari 2011 is er een nieuwe perronindeling aan Gent Zuid.
Let op: lijnen 3, 17, 18, 38 en 39 richting Dampoort stoppen niet langer aan de Zuid. De dichtste afstaphalte is de halte Lippensplein.
Eén muisklik en u bent mee.

 

Wijziging perronindeling Gent Zuid


Lichtfestival Gent

Nu donderdag, vrijdag en zaterdag vindt het eerste gratis Lichtfestival in Gent plaats. Wie parkeerproblemen wil vermijden, neemt het best de bus of de tram. Parkeren op een P+R en verder reizen met bus of tram is ook een goede oplossing. Wie vlot wil reizen tussen het centrum en P+R Flanders Expo kan de speciale pendeltram nemen. Want die rijdt om de twintig minuten, en dit tot middernacht.
Lees er meer over.

Lichtfestival Gent


Nieuwe tarieven De Lijn

Op 1 februari past De Lijn een aantal tarieven aan. De abonnementen worden aangepast aan de indexsprong en prijzen van de Lijnkaarten in voorverkoop verhogen. Lijnkaarten zullen vanaf dan ook niet meer te koop zijn bij de chauffeur.
Raadpleeg hier de tabellen met nieuwe tarieven.

Nieuwe tarieven De Lijn


Line

Wenst u onze mailing niet meer te ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven.
Moon Bottom