Bekijk de Webversie

 

VBH

Vlaamse Brede Heroverweging en VBH-studies toegelicht in Commissie

Begin dit jaar startte de Vlaamse Regering de zogenaamde Vlaamse Brede Heroverweging (VBH), een grondige doorlichting van de overheidsuitgaven binnen de Vlaamse beleidsdomeinen. Het beleidsdomein EWI lichtte bij monde van Johan Hanssens en Mark Andries haar eindrapport toe in de Commissie van het Vlaams Parlement. Tevens gaf prof. Joep Konings toelichting bij twee studies die in het kader van de VBH werden uitgevoerd: enerzijds de ‘additionaliteit’ van de VLAIO O&O-subsidies en anderzijds de ‘policy mix’ tussen Vlaamse O&O-subsidies en federale fiscale O&O-steun.

>> Bekijk hier de toelichting en de studies

covid19 data portal

Uitnodiging: Open Science & Preparedness for COVID-19 and other infectious diseases

Het Europees COVID-19 Data Platform ondersteunt het verzamelen en uitwisselen van beschikbare onderzoeksgegevens voor de Europese en mondiale onderzoeksgemeenschappen. Tijdens het event dat we op 1 december organiseren in Brussel willen we specifiek de instituten en laboratoria bereiken die gegevens genereren van infectieziekten en hen de ontwikkelingen en mogelijkheden van het dataplatform demonstreren. Daarnaast willen we de uitdagingen en mogelijke knelpunten voor de verdere uitwerking van het dataplatform in kaart brengen om beter voorbereid te zijn op uitbraken van andere infectieziekten.

>> Alle info en inschrijven

circulair

Uitnodiging: 'Stakeholder-event: hoe maken we de maakindustrie circulair?'

Neem op 10 december deel aan het klanbord-event 'Hoe maken we de maakindustrie circulair?' De doelstelling van die dag is om samen met ondernemers, kennisinstellingen, lokale besturen, koepels en maatschappelijke organisaties na te denken over hoe we onze ambities kunnen omzetten in concrete acties en projecten die de komende jaren de omslag en opschaling naar een circulaire maakindustrie zullen versnellen.

>> Alle info en inschrijven

amai

Stem op jouw favoriete amai!-project

Het burgerwetenschappelijk project ‘amai!’ lanceerde een publieksstemming voor de selectie van vier nieuwe AI-toepassingen. De winnende indieners krijgen €75.000 om volgend jaar hun projectvoorstel uit te werken. De mogelijke toepassingen komen voort uit een voortraject waarbij AI-ideeën van burgers werden verzameld binnen vier maatschappelijke domeinen (werk, gezondheid, mobiliteit en klimaat) en in een co-creatief traject verder werden uitgewerkt tot concrete toepassingen. De stemming is nog geopend tot deze vrijdag om 10u.

>> Stem hier 

Vlaamse Regering

Beslissingen Vlaamse Regering deze week

O.a. herpositionering van het Flanders Future Techfund en organisatie van 'SPA©E -The HUMAN QUEST (Impulsprogramma Ruimtevaarteconomie).

>> Bekijk alle beslissingen

Ook nog deze week


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. VARIO-colloquium 2021
  2. Data Science and Personalised Medicine
  3. Beslissingen Vlaamse Regering - Economie, Wetenschap en Innovatie (29 oktober 2021)

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven