Bekijk de Webversie

 

vario

VARIO vraagt meer inspraak voor Vlaanderen in ESA-ruimtevaartprogramma’s

In een brief dringt VARIO er bij de federale en de Vlaamse Regering op aan om meer rekening te houden met de Vlaamse technologische expertise bij het intekenen op de ESA-ruimtevaartprogramma’s. Eind november beslist federaal minister Wilmès op de ESA-ministeriële conferentie aan welke ruimtevaartprogramma’s de ruim 200 miljoen euro federale middelen jaarlijks zullen besteed worden.

>> Lees meer 

conjunctuuranalyse

Vlaamse conjunctuuranalyse - oktober 2019

Vlaanderen presteert met groeiverwachtingen van 1.5% voor zowel 2019 en 2020, relatief goed in vergelijking met de andere deelstaten. Bepaalde evoluties doen vermoeden dat we mogelijk aan de (lokale) top van hoogconjunctuur aangekomen zijn. Dat valt te lezen in de meest recente EWI-conjunctuuranalyse.

>> Lees meer 

3% nota

3% O&O-nota ECOOM: interpretatieve nota en addendum

In aanvulling op de 3% nota van juni heeft ECOOM (ExpertiseCentrum O&O-Monitoring) een interpretatieve nota gepubliceerd die ten eerste in meer detail ingaat op algemene trends in O&O-uitgaven en O&O-personeel bij ondernemingen in Vlaanderen. In een tweede sectie wordt gekeken naar de vraag in welke mate de O&O-activiteiten in Vlaanderen privaat dan wel publiek gefinancierd zijn. Een extra addendum belicht dit laatste nog eens afzonderlijk.

>> Lees meer 

eosc

Uitnodiging: 'Belgian Open Science: EOSC Initiatives'

Op 21 november organiseren we samen met BELSPO en DGESVR (het Franstalige wetenschapsbeleid) het evenement 'Belgian Open Science: EOSC Initiatives'. Nu Open Science overal op de agenda staat, en de European Open Science Cloud (EOSC) vorm aanneemt, willen we je graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en in het bijzonder de verschillende Belgische initiatieven rond de EOSC toelichten.

>> Meer info en inschrijven

brexit

Vlaamse Regering houdt vinger aan brexit-pols

De Vlaamse Regering wil de ontwikkelingen in het brexit-dossier zo nauw mogelijk opvolgen en niets aan het toeval overlaten. Daarom is de kerngroep van de Vlaamse Brexit Taskforce maandagochtend in het Errerahuis in Brussel bijeengekomen om een stand van zaken op te maken. Vlaanderen wil een 'no deal'-scenario absoluut vermijden, maar wil zich op alles voorbereiden.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


capsat
Ontwikkeling landbouwapp in aanbesteding
Voor ons PIO-project Capsat heeft het departement Landbouw en Visserij de opdracht gepubliceerd voor de ontwikkeling van een smartphone app voor 'geotagged photos' en perceelskenmerken via Augmented Reality.
>> Lees meer

meerjarenbegroting
De Vlaamse begroting 2020-2024. MJ raming

De meerjarenplanning bevat de financiële plannen van de Vlaamse Regering voor de periode 2020-2024.

>> Naar het document

De Vlaamse begroting 2020
De Vlaamse begroting 2020

De begroting bevat een cijferoverzicht van de middelen en de uitgaven van de Vlaamse Regering voor het jaar 2020.

>> Naar het document


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Nieuwe leden Commissie Economie, Wetenschap en Innovatie
  2. Mens of robot, wie doet het werk?
  3. Paardenmarkt: nationale en internationale experts verzamelen in Brussel

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven