Nieuwsbrief Vissenwerkgroep

Geen afbeeldingen? Webversie

18/9: vismonitoring Schelde

Mark Staut werkt mee aan het onderzoek naar het visbestand in de Schelde van het INBO. Hij vangt vissen met een dubbele schietfuik op de laagwaterlijn aan het Ketenisseschor te Kallo (Ketelplaat). De vissen worden op naam gebracht, gemeten en vrijgelaten.  Op 18 september is er een ‘speciale visvangst’ met de nieuwe ‘Vissenwerkgroep van Natuurpunt‘. We starten om 11u00 op het Ketenisseschor (Ketenislaan tegenover Bebronna) in Kallo. Om 11u45 is het laag water. Om 12u. lichten we de fuik en kan het tellen, meten en fotograferen beginnen! Iedereen kan er vrij rondneuzen, vragen te stellen en een drankje nemen. 

Meer info hier

 
 

vergadering 14/9 uitgesteld

De geplande vergadering in Mechelen op 14/9 wordt uitgesteld. We wachten nog op meer duidelijkheid over het soortbeschermingsprogramma dat in opmaak in.

Toekomstige vergaderingen worden niet meer gemeld via de flits - maar rechtstreeks aan de geïnteresseerden zelf. Deelnemers aan vorige vergaderingen worden automatisch op de hoogte gebracht. Aanmelden kan via een mailtje aan wim.vangils@natuurpunt.be.