Bekijk de Webversie

 

Bermgras

Vlaamse overheid wil bermgras als grondstof gebruiken voor papier

De Vlaamse overheid gaat binnenkort van start met een project om van gemaaid bermgras papier te maken. Bij de papierproducenten is er veel interesse, vooral vanwege de grote behoefte aan nieuwe grondstoffen. Oud papier wordt immers schaarser. Het project is één van de bijna 50 innovatieve overheidsopdrachten die Departement EWI begeleidt. Volgende week woensdag heeft een eerste marktconsultatie plaats.

>> Lees meer

studenten

Steeds meer studenten starten hun eigen zaak op

Het aantal student-ondernemers stijgt jaar na jaar, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ). In 2018 hielden in Vlaanderen maar liefst 4.817 studenten hun nieuwe onderneming boven de doopvont. Dat is een fikse stijging vergeleken met 2017, toen nog maar 3.541 studenten zich aan een eigen onderneming waagden.

>> Lees meer

Vragen deze week

Supersnel internet / investeringen in strategische sectoren

Minister Muyters kreeg in de EWI-commissie vragen over o.a. het proefproject van Fluvius voor supersnel internet en de afspraken hieromtrent met de operatoren Proximus en Telenet, het EU-screeningsmechanisme bij investeringen in strategische sectoren door landen van buiten de EU en resultaten van de inspecties in het kader van de kmo-portefeuille.

>> Naar de vragen en antwoorden

Vragen

Schriftelijke vragen deze week

O.a. resultaten FWO-call internationale onderzoeksinfrastructuur, Europese waterstofstudie (input van en betekenis voor Vlaanderen) en betaalhygiëne bedrijven.

>> Bekijk vragen en antwoorden

Weetenschap

Stedelijke luchtkwaliteit

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we vanaf nu maandelijks het onderzoek van Flanders' Make, imec, VIB en VITO naar een breed publiek. Stijn Janssen (VITO) bijt op 29 januari de spits af met “Stedelijke luchtkwaliteit”. We naderen ondertussen de kaap van de honderd deelnemers.

>> Inschrijven kan nog steeds via deze link

Ook nog deze week


VEB
VEB gaat nadruk leggen op klimaatdoelstellingen
In de nieuwe samen­werkings­overeen­komst tussen Vlaanderen en het VEB wordt het strategisch kader voor 5 jaar vastgelegd. Klimaat­doel­stellingen krijgen hierin een centrale rol.
>> Lees meer

NRW
Regeringstop Vlaanderen / Noordrijn-Westfalen

Afgelopen vrijdag verwelkomde de Vlaamse Regering Minister-president Laschet en de ministers van Noordrijn-Westfalen in Brussel voor de tweede gezamenlijke regeringszitting. Samen met Nederland is de Duitse deelstaat een van de belangrijkste partners voor Vlaanderen.

>> Lees meer

VLHORA
De hogescholen en de VLHORA nodigen u uit

Het congres "Goed moet geweldig worden" heeft plaats op maandag 11 februari 2019 in het Vlaams Parlement te Brussel. Deelname aan het programma kost 95 euro (incl. congresbundel, lunch en receptie).

>> Naar het programma  


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. W[eet]enschap, middagsessies om op te eten
  2. Kenniscentrum Citizen Science presenteert zich aan het grote publiek
  3. Schriftelijke vragen deze week | week 2

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven