Bekijk de Webversie

 

EWI

Vlaamse Brede Heroverweging Beleidsdomein EWI: de weg naar een integrale duurzame Vlaamse productiviteitsagenda

Vorige week gaven Vlaams minister van Financiën en Begroting, Matthias Diependaele en de voorzitter van de centrale VBH-stuurgroep, prof. Marion Debruyne (Decaan Vlerick Business School) tekst en uitleg bij de grote doorlichting van de Vlaamse begrotingsuitgaven, genaamd ‘Vlaamse Brede Heroverweging’. Ook het Beleidsdomein EWI leverde haar eindrapport op, met een pleidooi voor een integrale duurzame Vlaamse productiviteitsagenda.

>> Lees meer

DIGITAL

Uitnodiging 'Kick-off event 'Digital Europe Programme'

De aanname van de werkprogramma's 2021-2022 van het Digital Europe Programme (DIGITAL) wordt de komende weken verwacht, kort gevolgd door de eerste oproepen binnen het programma. Samen met het NCP Flanders organiseren we een kick-off vergadering op 20 oktober 2021 om informatie te geven over de inhoud van het programma, de uitvoering ervan en de ondersteuning die NCP Vlaanderen kan bieden aan geïnteresseerde stakeholders.

>> Alle info en inschrijven

innovatiedag

Uitnodiging 'Diabetes Type 1 Innovatiedag'

Op zaterdag 13 november heeft de 'Diabetes Type 1 Innovatiedag' plaats te Leuven. Het doel van deze dag is om input te krijgen van personen met diabetes type 1, hun familie en zorgverleners over hoe men de levenskwaliteit van personen met diabetes type 1 kan verbeteren.

>> Alle info en inschrijven 

EWI-commissie

Wokecultuur, circulaire economie, Einstein telescoop (verslag EWI-commissie)

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commissie vragen over o.a. wokecultuur en de impact op het academisch onderzoek, werkagenda's en digibanken voor de circulaire economie en Limburgse grensregio als kandidaat om de Einstein Telescoop te huisvesten.

>> Bekijk het verslag

Ook nog deze week


phd
Sofie Claerhout wint Vlaamse PhD Cup 2021
Sofie Claerhout won gisterenavond de Vlaamse PhDCup en krijgt een cheque van €5.000 aan Vlerick Business School en een ticket om videocollege te geven bij de Universiteit van Vlaanderen
>> Lees meer

Flanders360
Flanders360

Flanders Investment & Trade pakt uit met Flanders360, een fonkelnieuw platform dat internationale spelers alle innovatieve hoeken van het Vlaamse onderzoeks- en bedrijfsecosysteem voor lifesciences & health laat zien.

>> Lees meer 

Heroverweging
Vlaamse Brede Heroverweging Beleidsdomein EWI

De Vlaamse Brede Heroverweging (VBH) beoogt een grondige doorlichting van de diverse uitgavenposten en waar relevant kostendekkingsgraden binnen de Vlaamse Begroting. Dit heeft tot doel om de kwaliteit van de publieke financiën te verbeteren op vlak van efficiëntie en effectiviteit.

>> Naar het eindrapport 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Gezocht: opvolger Steunpunt Circulaire Economie
  2. Europese Commissie lanceert EU missies om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken
  3. Vlaams Indicatorenboek 2021 nu beschikbaar

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven