Bekijk de Webversie

 

oproep

Tweede wetenschappelijke COVID oproep: worden mensen in armoede harder getroffen door COVID?

In een eerste oproep voor onderzoek rond COVID-19 werden 9 projecten geselecteerd zoals onderzoek naar antistoffen, een mobiele app en verschillende behandelingen. Die onderzoeken lopen nu volop. In een nieuwe oproep wil minister van Innovatie en Wetenschap Hilde Crevits meer de focus leggen op de sociale gevolgen van de coronacrisis. Worden mensen in armoede meer getroffen? Welke bevolkingsgroepen ondervinden de grootste gevolgen? Wat zijn de economische gevolgen van een lockdown? Niet alleen medisch onderzoek dus, maar ook op het vlak van welzijn, psychologie en economie.

>> Lees meer 

evenementen

Steun voor evenementensector

Vlaams minister van Economie, Innovatie en Werk Hilde Crevits wil innovatie inzetten om evenementen te organiseren. Samen met de sector is daar overleg over.  Daarnaast was er vorige week overleg met VDAB, het departement Werk en Sociale Economie en de evenementensector om tijdelijk werklozen sneller naar opleidingen of tijdelijke jobs toe te leiden. Tot slot kunnen organisatoren van een evenement binnenkort bij de Vlaamse overheid een voorschot aanvragen om investeringen en bestellingen te plaatsen.

>> Lees meer

financiering

Vlamingen in 2019 opmerkelijk ondernemender dan de buurlanden

In opdracht van Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits onderzocht het Steunpunt Economie en Ondernemen de ondernemerschapscultuur en het ondernemend gedrag in Vlaanderen anno 2019, voor de coronacrisis dus. Daarnaast onderzocht het Steunpunt ook de financieringsmechanismen en -problemen van jonge ondernemingen in Vlaanderen in 2018. Meer dan de helft van alle Vlamingen beschouwt ondernemen als een interessante carrièrekeuze met hoge status. De totale ondernemersactiviteit in Vlaanderen was nooit eerder zo hoog.

>> Lees meer 

burgerpanel

Burgerpanel debateert over klimaatverandering en maatschappelijke transformaties

Afgelopen zaterdag debateerden 50 burgers online hoe Europa moet omgaan met klimaatverandering en maatschappelijke transformaties. De inbreng van deze online burgerraadpleging wordt nu verzameld en overhandigd aan de Europese Commissie en de Mission Board van de missie 'Adaptation to climate change including societal transformation'.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


covid
COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen
Een nieuwe update van ons overzicht van COVID-19 gerelateerd onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link.
>> Naar het overzicht

bevraging
Bevraging 'LifeWatch maritime industry workshop'

Het Vlaams Supercomputer Centrum, VLIZ en Blauwe Cluster organiseren in september een 'LifeWatch maritime industry workshop'. Doel: nuttige toepassingen rond big data en supercomputing voor de blauwe economie genereren. Ter voorbereiding zoeken ze nog input van bedrijven in de maritieme sector.

>> Lees meer 

polyphony connects
Eerste virtuele editie van Laus Polyphoniae

Sinds vrijdag kun je tien dagen lang minstens één concert beluisteren. In totaal biedt Polyphony connects tien archiefconcerten die dankzij Klara kunnen worden heruitgezonden, en drie livestreams. Doel van dit festival, een samenwerking tussen AMUZ en Alamire, is wereldwijd iedereen, met een liefde voor de franco-Vlaamse polyfonie, verbinden.

>> Naar het festival 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaams beschermingsmechanisme voor periode augustus-september
  2. Uitbreiding win-winlening definitief goedgekeurd
  3. COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen
     

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven