Stroompanne? Gooi het eten niet weg! – Kerstverlichting in de stad – Voorzie je elektrische boiler van een timer - Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Happy new year!

Afvallen, meer sporten, vaker met vrienden afspreken. Je kent ze wel, de klassieke goede voornemens. Maar denk zeker ook aan het milieu en je portemonnee. Door nóg bewuster met energie om te gaan, bijvoorbeeld. En dat kan perfect dankzij Energids! Want ook in 2020 zetten we je met onze energietips en praktische info op de goede weg...

Van harte een bruisend en energiek nieuwjaar!Stroompanne? Gooi het eten niet weg!

Je koelkast en diepvriezer zijn goed gevuld voor het nieuwjaarsfeestje, en lap! Een stroompanne. Hét dilemma: hoort al dat lekkers nu thuis in de vuilbak? Toch niet. Zo mag een storing tot 6 uur duren vooraleer het voedsel in je ijskast gaat bederven. In de diepvriezer is dat tot wel 48 uur!

Wat doe ik met gekoelde etenswaren na een stroompanne?

Kerstverlichting in de stad

Tijdens het eindejaar hangt er overal gezellige kerstverlichting in de stad. Elke avond schitteren de lampjes acht uur lang, en op kerst- en oudejaarsnacht zelfs tot de ochtend. Energieverslindend, zeg je? Wel, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is kerstverlichting geen grote verbruiker.

Hoeveel verbruiken die lichtjes eigenlijk?

Voorzie je boiler van een timer

Je staat er niet bij stil, maar een boiler op elektriciteit vergt behoorlijk wat energie. Het toestel voorzien van een timer is dus helemaal geen slecht idee! Zo programmeer je wanneer de boiler precies moet geactiveerd worden om het water op te warmen. Maar welke timer kiezen en hoe installeer je die dan?

Lees meer

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit