Coronacrisis: wat doen de energienetbeheerders? Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Coronavirus: Belgische netbeheerders treffen extra maatregelen  

Energids hoeven we je vast niet meer voor te stellen:  een totaalconcept bestaande uit een website, magazine en nieuwsbrief over energie in Brussel.

Maar wist je ook dat Energids een initiatief is van Sibelga, distributienetbeheerder voor gas en elektriciteit in Brussel?  Ons bedrijf telt zo’n 1000 werknemers die dagelijks in de weer zijn om gas en elektriciteit tot bij de Brusselaar thuis te brengen.

Nu het coronavirus om zich heen grijpt, heeft de Belgische overheid een reeks ingrijpende maatregelen bepaald, die alvast gelden van 14 maart t.e.m. 3 april. Uiteraard nemen wij ook als distributienetbeheerder onze verantwoordelijkheid.

Beschermen van werknemers en bevolking
Zo willen wij onze werknemers en de bevolking maximaal beschermen. Daartoe hebben wij in samenspraak met onze Belgische collega-netbeheerders beslist om onze dienstverlening aan te passen.

Uitsluitend dringende interventies 
Concreet betekent dit dat enkel nog dringende interventies gewaarborgd blijven:

  • stroomstoringen en interventies bij gasreuk;
  • incidenten op het energienet;
  • werken om de energietoevoer te garanderen (openen van meters of nieuwe aansluitingen).

Geen meteropneming meer
De meterstandopnemers zullen tijdelijk niet meer langskomen.

Specifieke maatregelen per regio
Iedere regio kan nog specifieke veiligheidsmaatregelen hanteren. Je verneemt er meer over op de website van je regionale netbeheerder:U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit