MAIL NIET GOED LEESBAAR? LEES DE WEBVERSIE .
CAF Nieuwsbrief

Nieuws maart 2019


Verenigingsmonitor: cijfers uit Flevoland

Vorig jaar nodigden wij u mogelijk uit om deel te nemen aan een groot onderzoek naar het Flevolandse verenigingen voor kunstbeoefening door het LKCA. De resultaten zijn bekend. Opvallende conclusies zijn:


Artistiek aanbod
Twee derde van de Flevolandse verenigingen heeft een sterk tot zeer sterk artistiek aanbod. Zij bieden de leden goede mogelijkheden om hun kunstzinnige activiteiten te beoefenen en te verbeteren. Bij een derde zijn die mogelijkheden minder of gering.

 

Financiën
De meerderheid van de verenigingen voor kunstbeoefening noemt haar financiële positie gezond (58%) tot zeer gezond (13%). Een vijfde van de verenigingen noemt financiën als knelpunt. Hierbij gaat het vooral om gebrek aan sponsoren, afname van de subsidie-inkomsten en moeite om de hoge kosten van de artistieke begeleiding te betalen. Contributiebijdragen en omzet uit optredens e.d. vormen de belangrijkste inkomstenbron.

 

Ontwikkeling ledenbestand
Bij de meerderheid bleef het ledenaantal gelijk (45%) of steeg het ledenaantal (23%) de afgelopen drie jaar. Bij een derde daalde het ledenaantal. De meeste verenigingen hebben leden van 50 t/m 64 jaar (87% van de verenigingen) en 65 t/m 80 jaar (74%). Bijna de helft van de verenigingen ‘vergrijst’.

 

> Lees alle inzichten in de Flevolandse verenigingen voor kunstbeoefening

Vlog: Donatie op Locatie in Flevoland

Brigitte Coté is adviseur bij het VSBfonds en was laatst in Flevoland voor gesprekken met subsidieaanvragers voor Donatie op Locatie. Haar collega Brigitte Korthals maakte er een vlog over.

 

Het fonds nodigt aanvragers uit voor het persoonlijke gesprek op het kantoor van Centrum Amateurkunst Flevoland. Door het directe contact is het gemakkelijker om snel tot de kern te komen. Binnen twee werkweken na het gesprek krijg je te horen of je een donatie krijgen van VSBfonds.

 

Heb jij ook een goed project en ben je nog op zoek naar financiering? Kijk dan op de website van VSBfonds

Cultuur leeft bij de Flevolandse politiek

Woensdag 6 maart vond De Grote Provinciale Lijsttrekkers Cultuurquiz plaats. Hier gingen de lijsttrekkers en vertegenwoordigers van elf politieke partijen met elkaar en het publiek in debat. Daaruit bleek niet alleen dat vrijwel elke partij culturele plannen en ambities heeft, het was ook duidelijk dat cultuur hoog in het vaandel staat van de politiek.

 

Zo vindt lijsttrekker Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren dat kunst en cultuur enorm belangrijk is voor de samenleving: "Er moet flink worden geïnvesteerd in kunst en cultuur, omdat dat garant staat voor een bloeiend verenigingsleven.

 

Lees meer over de plannen van de politieke partijen

Flevolandse jongeren strijden om finaleplek Kunstbende

Op zondag 7 april presenteren ruim 150 Flevolandse jongeren hun act, modeshow, film of kunstwerk tijdens de voorronde van Kunstbende Flevoland in Corrosia Theater, Expo & Film. Gedurende de dag kiest een vakjury per categorie een winnaar. Deze helden gaan door naar de landelijke finale en vertegenwoordigen daar Flevoland. Bijzonder aan de dag is dat het werk van de jonge deelnemers volledig zelfbedacht en zelfgemaakt is. Een zware opgave om te produceren en nog spannender om te presenteren! Kom jij ze aanmoedigen? Koop nu je kaartjes voor € 3,50. 


Kunstbende Flevoland wordt georganiseerd door Corrosia Theater, Expo & Film en Centrum Amateurkunst Flevoland.

Halve finalisten van Grote Prijs bekend

De halve finalisten zijn bekend en staan online. De halve finale van de Grote Prijs van Nederland vindt plaats op donderdag 28 maart in poppodium Q-Factory te Amsterdam.

 

Er doet ook Flevolandse muzikaal talent mee aan de halve finale! Door het winnen van Flavourland, de provinciale popprijs van Flevoland, plaatste Birdshaker zich direct voor de halve finale. Help ze naar de finale door te stemmen.

 

Filmpje 'Cultuur deel je'

Cultuur deel je. Cultuur beleef je met anderen. Cultuur is van ons allemaal. Daarvoor zijn voorzieningen nodig waar mensen cultuur kunnen delen, zoals een rijk verenigingsleven, podia, ateliers, monumenten, tentoonstellingsruimten, musea, theaters, centra voor de kunsten, archieven, bibliotheken en festivals. 

 

> Bekijk het filmpje

Postbus 354
8200 AJ Lelystad

Agorabaan
3824 JS Lelystad

T: 0320 22 15 24
E: info@centrumamateurkunstflevoland.nl

Foto header: Sjors Evers

   
© CAF 2019 | Alle rechten voorbehouden
DEEL DEZE NIEUWSBRIEF: Facebook Like Button Tweet Button DOORSTUREN   |   AFMELDEN