Bekijk de Webversie

 

Vlaanderen Nederland

Eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag: inschrijven vanaf nu mogelijk

Op 28 oktober 2019 wordt de eerste Vlaams-Nederlandse Wetenschaps- en Innovatiedag georganiseerd in de Nederlandse ambassade te Brussel. Het evenement beoogt de triple helix stakeholders aan beide zijden van de grens samen te brengen rond de geselecteerde thema’s Life Sciences & Health (LSH), Artificiële Intelligentie (AI), Industrie 4.0 & Digitalisering, en CO2-reductie.

>> Inschrijven kan vanaf nu na een klik op deze link

Elixir Belgium

ELIXIR Belgium All Hands Meeting 2019

In samenwerking met EWI organiseert de Belgische ELIXIR node op 16 september zijn eerste All Hands meeting in Brussel. Doel? Geïnteresseerde stakeholders uit het brede bioinformatica-domein informeren over de voorbije realisaties en de uitdagingen voor de toekomst van ELIXIR Belgium en ELIXIR Europe.

>> Programma en inschrijven

mobilidata

Burgerbevraging Mobilidata

Er is ondertussen heel veel onderzoek verricht naar slimme oplossingen die potentieel de mobiliteitsproblemen in Vlaanderen kunnen oplossen. Het is onmogelijk om al die oplossingen te realiseren, daarom wilt Mobilidata graag van jou weten wat jij belangrijk vindt. Welke mobiliteitstoepassingen kunnen volgens jou echt het verschil maken en denk jij te zullen gebruiken in de toekomst? Voor welke oplossingen ben jij bereid om data te delen of technologie te gebruiken? Laat het weten! Wanneer alle input door Mobilidata verzameld is, beslissen ze welke oplossingen er geselecteerd en uitgerold worden.

>> Naar de vragenlijst

Technopolis

'Technopolis on Tour' verlengd wegens succes

Voor het tweede jaar op rij trekt Mechels doe-centrum Technopolis het land rond met spectaculaire wetenschapsshows op maat van kleuters en leerlingen van de basisschool. Op die manier krijgen de leerlingen een eerste kennismaking met wetenschappen en hoeven ze de verplaatsing naar Mechelen niet te maken.

>> Lees meer 

RPG

Topambtenaren Europese lidstaten en Commissie reflecteren over toekomst Europese Onderzoeksruimte te Leuven

Het Departement EWI is op donderdag en vrijdag 12 en 13 september te Leuven samen met Belspo inhoudelijk en organisatorisch gastheer van de 10de Research Policy Group (RPG)-meeting. De RPG is een informeel treffen van de leidend ambtenaren van de Europese lidstaten en geassocieerde landen verantwoordelijk voor onderzoek en de top van de Europese Commissie. Op de agenda staat de toekomst van de European Research Area (ERA).

>> Lees meer 

Ook nog deze week


PIO
Ecosysteemdiensten en milieueffectrapportage in ruimtelijke ontwikkelingsprocessen
In het kader van ons Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) willen we samen met het Departement Omgeving een concrete methode laten ontwikkelen voor het gebruik van het ecosysteemdienstenconcept in diverse ruimtelijke ontwikkelingsprocessen.
>> Naar het bestek

phd cup
Vlaamse PhD Cup: ontdek de 16 geselecteerden

73 onderzoekers stelden zich eind juni kandidaat voor de vierde editie van de PhD Cup. Ontdek hier welke 16 kandidaten de jury, met onder meer Evelien Smits (UAntwerpen), Damya Louai (VUB) en Dieter Decleene (Eos), nomineerde voor de PhD Cup 2019.

>> Naar de kandidaten

johan martens
"Ga voor 9 ministers van Innovatie" - Testimonial Johan Martens

In de tweede testimonial in de VARIO-reeks "Ga voor 9 ministers van Innovatie", komt professor en VARIO-raadslid Johan Martens aan het woord. e geknipte man om de link te leggen tussen transversaal innovatiebeleid en het doel om Vlaanderen tegen 2050 CO2-neutraal te maken. 

>> Bekijk de testimonial


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Deadline Oproep Citizen Science
  2. Doctoraathouders geven het Vlaanderen van morgen vorm
  3. Laatste kans om in te schrijven: 'Bruggen bouwen – Colloquium over interdisciplinair onderzoek'

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven