U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze mailings. Niet goed leesbaar? Bekijk de webversie.
Nieuwsbrief Kubus

In deze nieuwsbrief aandacht voor:

  • Lelystadse Theateravond
  • Artiesten en huiskamers gezocht
  • Doe- en Kijkdag, za 21 maart stadhuis
  • Samen slim deelnemers werven
  • Dance Gathering 2020
  • IKToon, de maand van de Amateurkunst in juni
  • Subsidiedatabank van de gemeente Lelystad
Lelystadse Theateravond

Het jaar 2020 is begonnen met een bijzondere Lelystadse Theateravond in de Kubus. Op zaterdagavond 18 januari kwamen zes theatergroepen bij elkaar. Zij lieten elk een kijkje achter de schermen zien, speelden een scène voor elkaar, deden met elkaar hun favoriete opwarming en wisselden kennis en informatie uit. Voor alle spelers en regisseurs was het een inspirerende avond. De nieuwsgierigheid is gewekt om meer van elkaar te zien. Bekijk hier data van de voorstellingen van deze theatergroepen. 

Artiesten en huiskamers gezocht

Op zaterdag 18 april wordt in Lelystad voor de derde keer het Huiskamerfestival georganiseerd. Dit festival is voor alle soorten artiesten die graag willen optreden of exposeren op een bijzondere locatie, namelijk bij iemand in een woonkamer!

Met het huiskamerfestival leren de bewoners van Lelystad elkaar beter kennen. De optredens en exposities zijn openbaar en gratis toegankelijk. De organisatie is in handen van Lelykracht, in samenwerking met de Intendant Amateurkunst Lelystad.

Wil je meedoen of je huiskamer beschikbaar stellen, geef je dan op door een mail te sturen naar: huiskamerfestival@lelykracht.nl en/of kijk op de website

Doe- en Kijkdag, za 21 maart stadhuis

Centrum Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland organiseert een gezamenlijke informatie- en activiteitenmarkt over gezondheid, plezier en welzijn in Lelystad: De Doe- en Kijkdag Lelystad 2020.

Op deze markt kunnen inwoners van Lelystad informatie vinden over diverse mogelijkheden op het gebied van zorg en welzijn in de breedste zin van het woord. Ook kunst- en cultuureducatie en amateurkunst kunnen meegerekend worden als activiteiten die het welzijn van de bewoners bevorderen. 

De markt wordt gehouden op zaterdag 21 maart van 11.00 - 15.00 uur in de hal van het Stadhuis in Lelystad. Je kunt deelnemen en je op een laagdrempelige manier presenteren aan de inwoners van Lelystad, opgeven t/m 21 februari. Lees meer...

Samen slim deelnemers werven

Deelnemers- en/of leden werven is een belangrijk aandachtspunt voor de meeste amateurkunstorganisaties. Mensen willen zich niet meer zo snel langdurig binden en hebben vele bezigheden. Het LKCA ontwikkelde in samenwerking met Team Sportservice, betrokken koepels en cultuurondersteuners de cursus 'Samen Slim Deelnemers Werven'. Intendant Amateurkunst, Aino Merits, volgde de cursus en kan deze nu samen met de amateurverenigingen gaan uitvoeren. Lees meer... 

Op woensdag 11 maart van 19.30 - 21.30 uur geeft Aino hierover een presentatie in de Kubus. Nieuwsgierig? Geef je op via a.merits@dekubuslelystad.nl

Dance Gathering 2020

Fantastische dansdocenten van o.a. Het Nationale Ballet, 5 ‘O Clock Class, Wiener Staatsoper en 155 geven zondag 1 maart as. workshops in Lelystad.

Aldaar treffen deze dansers dansant Flevoland, kinderen, jongeren en volwassenen, die uit hun vertrouwde dansstudio komen waar ze wekelijks les hebben, om elkaar te ontmoeten en om hun ‘skills’ scherp te houden of om inspiratie op te doen.

De dag 'Dance Gathering' bestaat uit les krijgen, lekker samen lunchen, en je krachten meten in een heuse danscompetitie. Dit jaar zijn er weer twee prijzen, één voor de beste dansprestatie én één voor de beste choreografie. De deelnemers laten een korte choreografie zien, die zelf- of door een choreograaf, gemaakt is. Deelnemen kan als solist of in groepsvorm. De vakjury bestaande uit de gastdocenten en jureert- én geeft feedback. Aan het eind beraadt de jury zich en worden de ‘winnaars’ bekend gemaakt. Alle leeftijden kunnen aan deze wedstrijd meedoen.

Zondag 1 maart van 10.00 - 17.00 uur, Theater Agora, Kubus en URBN Village. Inschrijven via dansgathering@dekubuslelystad.nl

IKToon, de maand van de Amateurkunst in juni

Met de maand van de amateurkunst streeft de Intendant Amateurkunst naar het zichtbaar maken van de amateurkunstactiviteiten en amateurkunstorganisaties in Lelystad. Het streven is iedereen te laten ervaren wat actief participeren in de kunsten met je kan doen! Onder de noemer IKTOON worden alle amateurkunstactiviteiten gedurende de hele maand juni extra onder de aandacht gebracht: in de krant, via de website van Kubus en op Facebook.

Op zaterdag 6 juni 2020 vinden optredens plaats op verschillende plekken in het centrum van Lelystad. Koren, muziekverenigingen en dansgroepen zullen te zien en te beluisteren zijn. 

Wil je meedenken, meedoen en/of mee-organiseren om deze maand van de amateurkunst tot een succes te maken, geef dan je naam en contact gegevens door aan de Intendant Amateurkunst: a.merits@dekubuslelystad.nl.

Subsidiedatabank van de gemeente Lelystad

De Gemeente Lelystad biedt stichtingen, verenigingen en inwoners vanaf heden toegang tot een subsidiedatabank via de gemeentelijke website. Zij willen hiermee bereiken dat organisatoren in Lelystad beter toegang krijgen tot potentiele financieringsbronnen voor de uitvoeringen van mooie projecten en ideeën die ten goede komen aan de verdere ontwikkeling van Lelystad. Na registratie kunnen organisaties van de databank gebruik maken. Lees meer...

VRAGEN?
info@dekubuslelystad.nl
www.dekubuslelystad.nl
(0320) 22 15 24
DEEL DEZE NIEUWSBRIEF!
Share on Facebook Share on Twitter
Geen emails meer ontvangen? Afmelden.