Bekijk de Webversie

 

EU

Europese programma’s Horizon Europa, Interne Markt en Digitaal Europa gaan van start

De voorbije weken werd een finale stap bereikt in de onderhandelingen rond de Europese programma’s “Horizon Europa”, “Digitaal Europa” en “het programma voor de interne markt”. Nadat het Europees Parlement de dossiers stemde tijdens de plenaire vergadering van eind april 2021, konden begin mei ook in de Raad de laatste stappen gezet worden. De wetteksten verschenen ondertussen in het Publicatieblad van de Europese Unie en de programma’s treden nu met spoed in werking.

>> Lees hier meer over de verschillende programma's en het belang ervan voor Vlaanderen

marktconsultaties

Uitnodiging 'Marktconsultaties Innovatieve Overheidsopdrachten'

Het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) organiseert marktconsultaties om samen met bedrijven en onderzoekscentra te bepalen welke oplossingen voor onze Innovatieve Overheidsopdrachten haalbaar zijn en onder welke voorwaarden. De komende maand zijn er marktconsultaties gepland over AI-platform voor agrovoeding, slimme regelgeving, omgevingsgeluid meten en positiebepaling van schepen in binnenvaartsluizen. 

>> Bekijk de marktconsultaties hier in detail

Ook nog deze week


SV
Schriftelijke vragen deze week
O.a. ingediende projecten Screen Flanders, initiatieven Vlaanderen Einstein Telescoop en beroep op Waalse universiteiten of andere Waalse wetenschappelijke instellingen.
>> Bekijk alle vragen en antwoorden

draaiboek
Draaiboek citizen science voor lokale besturen

Het draaiboek schetst wat citizen science kan betekenen voor lokale besturen, hoe ze ermee aan de slag kunnen gaan en wat de succesfactoren zijn. Het bevat een heleboel inspirerende voorbeelden, met in de online versie ook filmpjes die aansluiten bij de verschillende hoofdstukken

>> Naar het draaiboek

#homesafari
#HOMEsafari: Ga op safari in en rond je huis!

Plantentuin Meise roept de burgers op om tijdens het weekend van 22 en 23 mei in en rond hun eigen huis op zoek te gaan naar zo veel mogelijk soorten planten en dieren met behulp van de vernieuwde app ObsIdentify.

>> Lees meer


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Tijdelijke uitsluiting van Vlaamse steunmaatregelen voor ondernemers die bewust onterechte steunaanvraag indienen
  2. Inspiratiesessie Artificiële Intelligentie (AI)
  3. Werkgelegenheid in Vlaamse circulaire economie groeit drie keer sneller dan gemiddeld

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven