Bekijk de Webversie

 

bio-economie

Beleidsplan verankert bio-economie in Vlaanderen

Vlaams minister van Economie & Innovatie Hilde Crevits stelt het beleidsplan bio-economie voor. Op basis van biologisch afval bruikbare producten maken voor bijvoorbeeld voeding, cosmetica of de farmaceutische sector, zal een van de prioriteiten worden om onze economie circulair te maken. Het plan legt de nadruk op onderzoek, innovatie én samenwerking tussen industrie en landbouw. In totaal wordt hiervoor in 10 miljoen euro voorzien.

>> Lees meer 

sneltesten

Sneltesten bij essentiële bedrijven

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits start met een sneltestenbeleid bij essentiële bedrijven. Er zijn in een eerste fase 40.000 testen beschikbaar voor 20.000 werknemers van een 50-tal bedrijven. Het gaat dan om bedrijven in bijvoorbeeld de elektriciteitssector, kernenergie, de havens, de farmaceutische sector, de (petro)chemische sector en de voedingsindustrie. De testen zullen worden gebruikt voor werknemers in kritische functies die een hoogrisico-contact hadden.

>> Lees meer

pmv

1000 bedrijven krijgen ondersteuning via financieringsinstrumenten

In 2020 deden een 1000-tal bedrijven een beroep op een van de financieringsinstrumenten die Vlaams minister van Economie Hilde Crevits in het kader van de coronacrisis heeft uitgewerkt met PMV. In totaal gaat het om 570 miljoen euro die werd goedgekeurd en 330 miljoen euro die al effectief werd opgenomen. Dat heeft minister Crevits laten weten naar aanleiding van het bankenoverleg gisteren.

>> Lees meer 

PIO

Deelnemen aan innovatieve overheidsopdrachten: wat zijn de voordelen voor publieke en private sector?

Met het Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) willen we de enorme koopkracht van de Vlaamse overheid en de publieke sector meer strategisch inzetten voor innovatie. In een korte animatie zetten we de voordelen van deelname voor partners in de publieke en private sector nog eens op een rijtje.

>> Bekijk de voordelen

henry van de velde

Uitnodiging: 'Uitreiking Henry van de Velde Gold Awards 2021'

De 17 winnaars van de Henry van de Velde Awards, zeg maar de Oscars in Belgisch design, zijn bekend. Maar wie gaat binnen elke categorie lopen met de Gold Award? En wie worden de winnaars van de special awards? Volg de online uitreiking op 5 februari om 16u.

>> Alle info

soapbox science

Gezocht: vrouwelijke wetenschappers STEMM

Ben je een vrouw die in de wetenschap werkt en gepassioneerd door je onderzoek? Wil je graag je werk delen met het grote publiek in een leuke en informele omgeving? Zo ja, dan heeft Soapbox Science jou nodig! Soapbox Science zoekt vrouwelijke wetenschappers op alle gebieden van STEMM (Science, Technology, Engineering, Mathematics and Medicine), van doctoraatsstudenten tot professoren, en van startende onderzoekers tot ondernemers, om deel te nemen aan dit grassroots project voor wetenschapscommunicatie.

>> Alle info 

covid

COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

Een nieuwe update van ons overzicht van COVID-19 gerelateerd onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link.

>> Naar het overzicht

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. uitvoeringsbesluit E-loket Agentschap Innoveren en Ondernemen en werkingstoelage Syntra.
>> Bekijk alle beslissingen

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. bijsturing Strategische transformatiesteun (STS), onderzoek kweekvlees en terugbetaling coronahinderpremie Brugse koetsiers.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

DNA
Hoeveel mogen we sleutelen aan een mens?

Nog tot eind mei gaan de wetenschapscafés online en brengen ze wetenschap tussen scherm en pint. Op 2 februari steken ze van wal met 'To DNA or not to DNA.  Hoeveel mogen we sleutelen aan een mens?'

>> Alle info en inschrijven


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Verslg EWI-commissie 
  2. EU-actieplan circulaire economie: Waar moet Vlaanderen op inzetten?
  3. EuroHPC’s LUMI kick-off event in Belgium
     

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier



© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven