Heraanleg Heerweg-Noord en Zuid

Nieuwsbrief januari 2015

 
 

De werken aan Heerweg-Noord en Zuid zijn weer van start gegaan. Hieronder geven wij u graag een update en planning.

 
FASE 3 EN FASE 4 bijna afgerond
 
 

Situering en timing

Tijdens fase 3 wordt er aan het kruispunt Heerweg-Noord/Nederzwijnaarde tot en met kruispunt Heerweg-Noord/Isabella Van Oostenrijkstraat gewerkt.

Fase 4 houdt in dat het deel Heerweg-Noord/Klaartestraat tot en met kruispunt Heerweg-Noord/Rooskenstraat volledig wordt afgewerkt.

Het einde van fase 3 en 4 staat gepland voor begin maart 2015. Eens afgerond wordt dit deel opengesteld voor alle verkeer. Een nieuw deel met veilige fiets- en voetpaden.

 
Nieuwe trambruggen
 
 

Er worden twee nieuwe trambruggen aangelegd die de verbinding maken tussen Gent centrum en Zwijnaarde. De tram zal de E40, de R4 en de ringvaart kruisen. Om de trambrug over de Ringvaart aan te leggen, zijn er werken gestart op de R4 ter hoogte van Heerweg-Noord. Het verkeer wordt ter hoogte van Zwijnaarde op 1 rijstrook gebracht.

Afsluiting link R4-E17

In de nacht van 16 op 17 januari wordt de R4 ter hoogte van Heerweg Noord en de afrit E17 naar R4 ter hoogte van Coca-Cola afgesloten tussen 19 en 7 uur.

Ter hoogte van de oprit B401 (Gent Zuid) wordt aangeduid dat de R4 niet bereikbaar is. Het verkeer wordt omgeleid via de Gaston Crommenlaan, de Ijzerweglaan, Burggravenlaan, Krijgslaan, Oudenaardsesteenweg en De Pintelaan.

 

 
TIMING WERKEN
 
 

Fases 5, 6 en 7

Fase 5 omvat het kruispunt Heerweg-Noord/Isabella Van Oostenrijkstraat tot Tramstraat/Adolphe Della Faillelaan. Deze fase gaat van start van zodra fasen 3 en 4 afgerond zijn. Momenteel staat fase 5 gepland voor begin maart 2015 tot september 2015. Vanaf februari wordt er meer informatie gegeven over deze nieuwe fase.

Fasen 6 en 7 omvatten de bouw van de bruggen tussen inrit Coca-Cola Enterprises tot de aansluiting met Heerweg-Noord / Klaartestraat. Deze fases zijn nu al van start gegaan met de voorbereidingen voor de nieuwe bruggen. De nieuwe brug zal enkel gebruikt worden door trams en fietsers.  

Algemene timing

De voorlopige einddatum van de werken is voorzien voor eind 2015.

Een plan met de verschillende fases van de werken vindt u hier.