Bekijk deze e-mail als webpagina  
 
Trees Dewever - Praktijk voor Zijnsgeorienteerde Levenskunst NIEUWSBRIEF - april 2018
 
   
 

Een nieuwe website ontwikkelen en voluit gaan voor het aanbieden van een leerruimte voor Zijnsgeoriënteerde levenskunst: het ging niet vanzelf! Toch kan ik nu genieten en blij zijn. Dankbaar zijn voor alle mensen die me geholpen hebben. Van vrienden die fotoshoots namen, tot mijn wijze mentor die mij stimuleerde het helemaal op mijn manier te doen.
Neem eens een kijkje en ontdek al het nieuwe:


https://treesdewever.be


Je vindt er drie ingesproken meditaties die behulpzaam kunnen zijn als je begint met mediteren, of om je meditaties meer structuur te geven.
Of je kan het recente interview met Hans Knibbe bekijken, over zijn nieuwe boek 'Gezonde zelfliefde'.
Ik bied relatiebegeleiding voor koppels aan en beperk mijn massagepraktijk tot mensen die zich psychologisch of spiritueel ontwikkelen. Trouwe klanten blijven welkom.

 

Dat ik er voor kies om het Zijnsgeoriënteerde werk in al zijn facetten aan te bieden, heeft te maken met mijn eigen positieve ervaring van tien jaar beoefening en met mijn praktijk waar ik kan zien dat het werkt. Telkens verbaas ik me over de rijkdom van deze visie. Zo is me onlangs weer helder geworden dat 'zijn waar je bent', op je eigen (blauwe) plek blijven, zo cruciaal is om op je gemak te geraken met wat speelt. Zelfs pijnspecialist dr. Morlion beweert dat het overtuigend is aangetoond dat je chronische pijn kan bestrijden door ze te aanvaarden als deel van je leven en je te richten naar wat echt belangrijk is. Gemakkelijk is het niet, want we kiezen vaak voor vermijding. We zoeken oplossingen en ontwikkelen strategieën om niet bij onszelf te moeten zijn. Zo slaan we ons hart en onze eigenheid over, onze gevoeligheid en teerheid. We strompelen op èèn been, omdat een belangrijk deel niet mag meedoen...


Een doorsnijdende manier om bij jezelf te blijven, is eenvoudig gaan zitten als een Boeddha! Verbonden met de aarde, ruim als de hemel, stralend als de zon, zacht als boter...
In mei en juni gun ik je veel gelegenheid om hiermee te oefenen: in de Stiltehoeve in Damme en in Vormingplus Kortrijk. Op mijn eigen Minnezolder bied ik een zomerprogramma aan met meditatie en vanaf september een jaartraining. Meer nieuws volgt.

 

Van harte welkom.

 

www.treesdewever.be
 
 
In het prachtige Begijnhof van Brugge, vlakbij het Minnewater Begijnhof 17, 8000 Brugge     0474 / 40.61.28
 
 
op je gemak met ongemak

Zijnsgeoriënteerde levenskunst, zaterdag 5 mei, Vormingplus Kortrijk

Aan de hand van meditatie, meditatieve beweging en diepe ontspanning onderzoeken we een dag lang wat we nodig hebben om vrijer om te gaan met spanningen in ons leven. ‘Shit happens’ zeggen de boeddhisten en daarmee tonen ze aan dat het weinig zin heeft om onze angsten of verdriet te negeren of er dramatisch over te doen. Het leven stroomt en pijn zal er altijd deel van uitmaken. Hoe kunnen we mildheid opwekken voor onszelf en de ander? Hoe kunnen we rusten in Zijn?

 

mini-massages Geert

Diep ontspannen en liefdevol met alles zijn...

 
 
Stil als de oceaan - inspiratiedag Zijnsoriëntatie

Zondag 27 mei 2018 - Stiltehoeve Moerkerke-Damme

Op deze inspirerende, landelijke locatie, nemen we de quote van Leonard Cohen 'If you don't become the ocean, you'll be seasick every day' als leidraad. Stil worden als de oceaan betekent neerdalen, ontspannen en genieten. Het is rusten in je onverwoestbare, open liefdesaard. Eenvoudig en nabij. We laten ons energiesysteem, dat meestal opgetrokken is, dalen in een bedding van vertrouwen en diepe rust. De inhoud bevat meditatie, beweging, Zijnsgeoriënteerde levenskunst en een rituele wandeling door het labyrint.

MEER INFO

De kunst van niet-doen en zorgeloos genieten

 
 
Ontspannen in zelfliefde

Drie zondagochtenden vanaf 10 juni, Vormingplus Kortrijk

Op deze ochtenden geven we onszelf rust, ruimte en gezonde zelfliefde. Het accent ligt op meditaties, in stille en bewegende vorm. We geven onszelf een buffer van goedheid en vertrouwen. Zo kunnen we beter met de stress van alledag omgaan en herstellen we onze emotionele balans. Het zijn eenvoudige, diep ontspannende oefeningen die onze fysieke presentie vergroten en onze energiebalans herstellen.

meditatiegroep 2018
MEER INFO

Jouw moment van stilte, rust en diepe ontspanning.

 
 
Retraite 'rusten in zijn'

Driedaagse retraite in Stiltehoeve Moerkerke-Damme, 19-21 juni

Wil je ervaren wat meditatie en stilte met je doet? Je oefent met diep loslaten, onthechten van de woelige bovenlaag in je geest. Het is rusten als een berg. Dit is dé ideale plek om daarmee te oefenen! Het laat je toe om milder met je levensthema's te kunnen omgaan. Als leraar Zijnsoriëntatie introduceer ik je graag in de rijkdom van dit hedendaagse, spirituele levenskunstpad. Tijd te over ook, om de prachtige omgeving te verkennen of te genieten van de zenplekjes en de bloementuin.

MEER INFO

Een time-out vol stilte, ruimte en inspiratie...

 
 
gezonde zelfliefde

Het nieuwe boek van Hans Knibbe

'Gezonde zelfliefde' is een door Knibbe ontwikkelde werkvorm om de liefde die in ieder mens besloten ligt vrij te maken. Zijnsgeoriënteerde levenskunst is niet simpel, maar het leert ons wel diep ontspannen en aanwezig zijn bij alles. Hierdoor ontwikkelen we compassie voor onszelf en voor anderen. Knibbe beschrijft zijn levenswerk met de precisie en de zorg die we van hem gewoon zijn. Het is een leesbaar boek geworden, dat ik aanbeveel voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse spiritualiteit.

MEER INFO
 
 
Lees mijn blogartikels op https://treesdewever.be/blog/
    |    
 
 
Individuele Zijnsgeorienteerde begeleiding

In Zijnsgeorienteerde begeleiding komen zowel psychotherapie, lichaamswerk als meditatie aan bod. Het is een integraal, spiritueel levenskunstpad.


MEER INFO
Workshops / lezingen meditatie & hedendaagse spiritualiteit

Als je je organisatie een diepteslag wil geven, dan vind ik het fijn om adh van meditatie en Zijnsgeoriënteerde levenskunst te peilen naar wat er werkelijk toe doet...


MEER INFO
 
 
Trees Dewever - Praktijk voor Zijnsgeorienteerde Levenskunst Wanneer je belangstellenden kent, stuur deze nieuwsbrief gerust door.
Ontvang je deze nieuwsbrief liever niet? Eenvoudig uitschrijven