Bekijk de Webversie

 

wetenschapsbarometer

Wetenschapsbarometer 2020: Corona doet geloof en vertrouwen in wetenschap(pers) toenemen

De interesse, het vertrouwen en het geloof in wetenschap en wetenschappers bij de Vlaamse bevolking blijft hoog. Dat blijkt uit de recentste Wetenschapsbarometer. Op vraag van Vlaams minister van Wetenschap Hilde Crevits hebben we aan deze editie een extra deel toegevoegd rond corona en de mogelijke impact. 1 op de 5 Vlamingen geeft aan meer vertrouwen de hebben in wetenschap en wetenschappers dan voor de coronacrisis. Bijna de helft geeft aan dat ze het belang van wetenschap nu meer inzien dan voor de coronacrisis.

>> Lees meer 

VARIO

Hersamenstelling Vlaamse Adviesraad voor Innoveren en Ondernemen (VARIO)

De regelgeving voorziet dat binnen de zes maanden na de eedaflegging van een nieuwe Vlaamse Regering, de Vlaamse Adviesraad voor Innoveren en Ondernemen (VARIO) opnieuw moet samengesteld worden. De Vlaamse Regering keurde daarom afgelopen vrijdag de hersamenstelling van de VARIO goed. 

>> Bekijk hier de nieuwe samenstelling

Saphire

Uitnodiging 'Gepersonaliseerde geneeskunde'

SAPHIRe, het Europese project met als doel om de uitrol van gepersonaliseerde geneeskunde in regio’s te stimuleren, organiseert op donderdag 26 november een online interactieve workshop met als thema ‘making data usable: regional considerations, best practices and examples’.

>> Alle info en registreren via deze link 

COMPET

Herstel Europese economie: overleg Europese ministers van Industrie & Interne markt

Vorige week vond een informele videoconferentie plaats voor de ministers van Industrie en Interne Markt. Op de agenda: een beleidsdebat over een optimale benutting van het herstelplan en hoe de Europese industrie dynamischer, veerkrachtiger en concurrerender kan worden dankzij investeringen in de groene transformatie en een schone industrie.

>> Lees meer 

Dag van de wetenschap

Meer dan 42.000 deelnemers voor eerste digitale Dag van de Wetenschap

Zondag vond voor de tiende keer de Dag van de Wetenschap plaats, een jaarlijks evenement van de Vlaamse overheid om interesse in wetenschappelijk onderzoek te stimuleren. Door de coronacrisis gebeurde dat volledig online. Meer dan 42 000 Vlamingen gingen naar www.dagvandewetenschap.be waar ze konden kiezen uit meer dan 500 activiteiten zoals livestreams, 360°-tours, podcasts, digi-quizzen, doe- en bouwpakketten, experimenten, shows, lezingen, spelletjes, workshops…

>> Lees meer 

covid

COVID-19: een overzicht van onderzoek en innovatie in Vlaanderen

Een nieuwe update van ons overzicht van COVID-19 gerelateerd onderzoek en innovatie in Vlaanderen. Is jouw onderzoek en innovatie nog niet opgenomen in het overzicht? Laat het ons weten via onderstaande link.

>> Naar het overzicht 

winnaars

Stem op jouw favoriet van de Henry van de Velde Awards 2021

De Henry van de Velde Awards zetten projecten, producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laten zien. De 17 winnaars in 7 categorieën zijn nu bekend. Jij kunt mee bepalen welke inzending de Public Choice Award wegkaapt.

>> Ontdek hier de 17 winnaars en stem voor jouw favoriet

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. hersamenstelling Vlaamse Adviesraad voor Innoveren en Ondernemen (VARIO), uitvoeringsbesluiten e-loket Agentschap Innoveren en Ondernemen en ontbinding Syntra-Vlaanderen.
>> Bekijk de beslissingen

SV
Schriftelijke vragen en antwoorden deze week

 O.a. haalbaarheid speerpuntcluster 'gepersonaliseerde geneeskunde', voorlopige evaluatie 'Innovatieve Bedrijfsnetwerken (IBN's)', Flanders Future Techfund en studieopdrachten Moonshotprogramma.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden 

mijmerklokje
Plantentuin Meise verkoopt Mijmerklokjes voor het goede doel

Plantentuin Meise verkoopt heel de maand december Mijmerklokjes voor het goede doel. Deze bloemetjes vol licht zullen van de Rozentuin een prachtige mijmerplek maken om even stil te staan en tot rust te komen.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Pakket steunmaatregelen voor Vlaamse ondernemers
  2. Klimaatsprong: naar een koolstofcirculaire en CO2-arme Vlaamse industrie
  3. Doorbraak Europese meerjarenbegroting: gerichte versterking EU-programma’s zoals Horizon Europa, InvestEU en EU4Health

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven