Facebook icon Twitter icon Forward icon

April 2014

Mød foredragsholder Bogi Eliasen

Bogi Eliasen

Bogi er foredragsholder og associeret partner ved Instituttet. Han kalder sig selv en knowledge broker, hvis ekspertise ligger i at sammensætte forskellige vidensfelter. Et af Bogis fokusområder er genetik og dens anvendelighed i fremtidens sundhedsvæsen.

Siden 2009 har Bogi været projektleder for det ambitiøse genprojekt FarGen, der har som mål at genomsekventere beboerne i Færøerne for at udforske og udvikle de muligheder, som genetikken åbner. I FarGen har Bogi været med til at opbygge et bredt internationalt samarbejde med de stærkeste aktører på området.

Læs mere om Bogi og hans foredragsemner her

Harnessing European Labour Mobility

Rapport launch

Instituttet for Fremtidsforskning har for Bertelsmann Stiftung i snart et år arbejdet på projektet, Harnessing European Labour Mobility, og resultatet blev offentliggjort i ny rapport i Bruxelles igår aftes.

Den frie bevægelighed for arbejdstagere på arbejdsmarkedet er en af EU's vigtigste succeshistorier, men er stadig et emne, der forårsager ophedede debatter. Projektet Harnessing European Labour Mobility sigter mod at lede debatten om fri bevægelighed på arbejdsmarkedet hen til at omhandle det væsentlige spørgsmål: Hvad kan EU og de ​​enkelte medlemsstater gøre for at lette den EU-interne mobilitet på arbejdsmarkedet og maksimere potentialet for vækst og beskæftigelse?

Instituttet har blandt andet biddraget med workshop-facilitering og scenarier til projektet. Scenarie-analysen har søgt at svare på følgende 3 spørgsmål:

  • Hvilke usikkerheder har betydelig indvirkning på arbejdsmarkedets mobilitet?
  • Hvordan kan / bør mobilitet på arbejdsmarkedet se ud i 2025?
  • Hvad er de vigtigste politiske anbefalinger til at fremme intra-europæisk mobilitet på arbejdsmarkedet?

Læs rapporten her

SCENARIO magazine 02:2014

SCENARIO magazine

En række faste mønstre i samfundet former udviklingen og skaber fremtiden.

Det er budskabet hos filosoffen Lene Andersen, der har kortlagt hele 17 megamønstre. Hun fortæller i interviewartiklen i dette nummer af SCENARIO om, hvordan mønstrene i samspil former og udvikler vores civilisation, der er ved at nå voksenalderen, og hvordan hele verden hænger sammen – fra mikro til makro. Hendes samlede værk er et stort civilisationsstudie.

Få et sneak peek fra artiklen her

 

Kurser i juni

Kursusledere

Der er er stadig få pladser tilbage på Instituttets kurser i juni måned:

Fremtidens administrative medarbejder - 11. juni 2014, København

Scenarieplanlægning for forretningsudviklere - 12. juni 2014, København

Strategiprocessen - fra formulering til implementering - 18.-19. juni 2014, København