Bekijk de Webversie

 

vriendenaandeel

Vriendenaandeel beschikbaar vanaf half februari

Vanaf half februari kan je als particulier via Vriendenaandelen investeren in een kmo. De Vriendenaandeelhouder kan tot 75.000 euro investeren en krijgt daarbij tot 5 jaar lang een fiscaal voordeel van 2,5%. De onderneming kan op die manier tot 300.000 euro kapitaal verwerven.  Het uitvoeringsbesluit voor het Vriendenaandeel is vrijdag definitief goedgekeurd.

>> Lees meer

curiezeneuzen

CurieuzeNeuzen-project gaat hitte en droogte in Vlaamse tuinen onderzoeken

UAntwerpen en De Standaard lanceren een nieuw burgeronderzoek, CurieuzeNeuzen in de Tuin. Deze keer voeren de CurieuzeNeuzen onderzoek uit in tuinen overal in Vlaanderen. Door zelf een sensor te plaatsen in de gazon, kunnen 5.000 burgers bijdragen aan het grootste burgeronderzoek naar hitte en droogte ooit. Het project zal een internationaal unieke dataset opleveren, die wetenschappers een beter inzicht geeft in de gevoeligheid van onze tuinen en parken zijn voor hitte en droogte.

>> Lees meer

commissie

Verslag EWI-commissie: modeketen e5, Europees herstelpakket, supersnel internet Vlaanderen, ...

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de EWI-commissie  o.a. vragen om uitleg over de overname van modeketen e5, verdeling van de middelen uit het Europese herstelpakket en uitbouw van de digitale infrastructuur in Vlaanderen.

>> Bekijk het verslag

circulair

Circulaire economie kan 30.000 nieuwe banen creëren tegen 2030

Als de circulaire economie wordt gerealiseerd, zal ze potentieel netto 30.000 nieuwe banen creëren tegen 2030. Dat blijkt uit een studie van het Steunpunt Circulaire Economie. "En dat gaat wellicht nog om een serieuze onderschatting", zegt onderzoeker Kris Bachus.

>> Lees meer 

Ook nog deze week


belga
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
COVID-19: wijziging Winwinleningbesluit wat vriendenaandeel betreft
>> Lees meer

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. overzicht steunaanvragen cultuur- en evenementensector, tiende oproep brownfieldconvenanten en COVID-19: wetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

vario
Nieuwjaarsboodschap van de VARIO-leden

De VARIO-voorzitter en -raadsleden blikken terug op het voorbije jaar van VARIO, en kijken vooruit naar wat er op de plank ligt voor 2021.

>> Bekijk de videoboodschap


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Sneltesten bij essentiële bedrijven
  2. Beleidsplan moet bio-economie verankeren in Vlaanderen
  3. Gezocht: vrouwelijke wetenschappers STEMM

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven