Bekijk de Webversie

 

compensatiepremie

Compensatiepremie voor ondernemers die zwaar omzetverlies hebben

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering beslist dat ook ondernemingen die een groot omzetverlies kennen naar aanleiding van de coronacrisis steun kunnen krijgen. Dat gaat dan om ondernemingen die niet verplicht moeten sluiten, maar (in)direct zware beperkingen ondervinden. 

>> Lees meer 

pmv

Waarborgcapaciteit Gigarant verhoogd tot 3 miljard euro

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering de waarborgcapaciteit bij Gigarant verhoogd van 1,5 miljard euro tot 3 miljard euro. Ook worden achtergestelde leningen mogelijk voor KMO’s gefocust op start-ups en scale-ups die hun toekomst voorbereiden en nood hebben aan kapitaal. Hiervoor wordt 250 miljoen euro voorzien.

>> Lees meer 

COVID

Tweede videoconferentie DG’s R&I en Europese Commissie over EU R&I actions on COVID-19: vaccine development

Vorige week vond de tweede videoconferentie plaats met de Directeurs-generaal van de lidstaten rond O&I-acties inzake COVID-19. Ditmaal met de focus op het ontwikkelen van een vaccin.

>> Lees meer 

benchmark

VARIO selecteert vijf benchmarklanden en 17 benchmarkregio’s voor Vlaanderen

Op vraag van minister-president Jan Jambon en viceminister-president Hilde Crevits heeft VARIO vijf  benchmarklanden en 17 benchmarkregio’s voor Vlaanderen geselecteerd, als een eerste stap op weg naar een roadmap voor Vlaanderen naar de top van innovatieve kennisregio’s’. In een Tweede Fase van de adviesvraag zal VARIO tegen de zomer van 2020 concrete aanbevelingen voor een roadmap voor het Vlaams Gewest formuleren, om tegen 2030 aan te sluiten bij de selecte groep van topregio’s.

>> Lees meer 

Marc Van Gastel

In memoriam: Marc Van Gastel, afdelingshoofd Invest

Vorige week, op 30 maart 2020, overleed Marc Van Gastel aan de gevolgen van aanslepende hartproblemen. Voordat Marc in 2011 de handschoen opnam als afdelingshoofd van Invest werkte hij bij ons op het departement EWI. We wensen zijn familie, vrienden en collega's in deze moeilijke tijden veel sterkte.

>> In memoriam Marc Van Gastel 

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. vervanging regeringsafgevaardigde LRM en imec en Hersamenstelling Hermes beslissingscomité.
>> Lees meer

Vragen deze week
Schriftelijke vragen deze week

O.a. gebruik van slimme data en artificiële intelligentie bij VDAB, projecten en initiatieven Smart Cities en werkgelegenheid circulaire economie.

>> Alle vragen en antwoorden

scriptiekrant
ScriptieKrant lente-editie 2020

Van beledigingen tolken, wieltjeszuigers tot Maori metal: ook in deze editie belicht Scriptie vzw heel wat sterke bachelor- en masterproeven van deelnemers van de Vlaamse Scriptieprijs.

>> Uitzonderlijk alleen als online editie


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Taskforce 'Vlaanderen Helemaal Digitaal'
  2. Europese lidstaten dringen aan op online platform om COVID-19 gerelateerde O&I data uit te wisselen
  3. Corona hinderpremie online aanvragen

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven