Heraanleg Heerweg-Noord en-Zuid

Nieuwsbrief 26 mei 2015

 
 

Beste bewoner

Via deze weg geven wij u graag een update over de werken in Zwijnaarde.

 
Stand van zaken
 
 

De werken aan Heerweg-Noord en aan het kruispunt met de Tramstraat / A. Della Faillelaan, vlotten goed. De rioleringswerken en het plaatsen van de huisaansluitingen zijn achter de rug. De tramsporen zijn al aan één kant van Heerweg-Noord en in een deel van het kruispunt Tramstraat / A. Della Faillelaan, aangelegd. 

Vorige week zijn de koffer- en funderingswerken begonnen aan de voetpaden. Nadien starten de bestratingswerken.

Alle informatie over deze fase van de werken, vindt u hier.

 
Werken trambrug - keermuur
 
 

Aan het begin en einde van de trambrug wordt een keermuur gebouwd. Deze muur houdt de grond van de oprijhelling tegen. De keermuur aan de kant van Zwijnaarde is al gedeeltelijk opgebouwd,  maar uit proeven is gebleken dat de grond, afkomstig van de werf, te vochtig is en daardoor niet de nodige stabiliteit biedt. Daarom is er beslist om het deel van de keermuur dat al opgebouwd is, weer af te breken en de aanwezige grond met zand en kalk te verrijken. Op die manier krijgen we een vastere en stevigere structuur voor de opbouw van de brug.

Klik hier voor alle informatie over de werken in Zwijnaarde.

 
Zwijntjeskermis
 
 

Naar jaarlijke traditie gaat begin juni de Zwijntjeskermis door. Deze kermis gaat door op zijn klassieke locatie met de foor in de J. Schayckstraat, de tent op het Dorpsplein en de avondmarkt in de Dorpsstraat. Hierdoor wijzigt de verkeerssiuatie in Zwijnaarde dorp vanaf donderdag 4 juni tot en met maandag 8 juni:

  • De J. Schayckstraat, het dorpsplein en de dorpsstraat worden afgesloten alle verkeer.
  • De Remi Vlerickstraat wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer.
  • Heerweg-Noord wordt tussen Nederzwijnaarde en de I. Van Oostenrijkstraat eenrichtingsverkeer richting Merelbeke.
  • Richting Gent worden de Nieuwescheldestraat en Nederzwijnaarde eenrichting.
  • Er komt een tonnageverbod voor het op rijden van de N60 via de R4. Voor zwaar verkeer wordt een omleiding voorzien. Gelieve de signalisatie ter plaatste te volgen.


Klik hier voor de omleidingen van de bussen.