Bekijk de Webversie

 

blauwe economie

Brochure toont innovatiekracht blauwe economie in Vlaanderen

2021 is het startjaar van het door de Verenigde Naties uitgeroepen Decennium van Oceaanwetenschappen voor Duurzame Ontwikkeling. Ter gelegenheid hiervan lanceren het VLIZ, de Blauwe Cluster en ons Departement EWI een brochure die de kracht, de diversiteit en de potenties van het Vlaamse innovatielandschap demonstreert en documenteert hoe Vlaanderen de zee inzet om haar duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

>> Naar de brochure

oproep

Minister Crevits roept jonge onderzoekers op te kiezen voor duurzame Vlaamse innovatie op zee

Tijdens de VLIZ Marine Science Day 2021 moedigde Vlaams minister Hilde Crevits de deelnemende studenten en jonge onderzoekers aan een bijdrage te leveren aan de oceaanwetenschappen voor duurzame ontwikkeling en te kiezen voor een job in de blauwe economie. "De Vlaamse Regering investeert fors in innovatieprojecten op zee."

>> Lees meer 

beleidsmedewerker

Gezocht: 'Beleidsmedewerker Wetenschapsbeleid met focus op digitalisering en data-economie'

Voor de versterking van ons Departement EWI zoeken wij een beleidsmedewerker Wetenschapsbeleid. De domeinen waarin je in eerste instantie zult werken houden nauw verband met de O&I-ontwikkelingen in digitalisering en de data economie, meer bijzonder in de domeinen van cybersecurity, 5G/6G - en, luchtvaart en defensie-onderzoek.

>> Alle info over de vacature 

ecoom store

Superexpertisecentrum voor economie en innovatie

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits wordt het Steunpunt Economie en Ondernemen (STORE) opgenomen in het Expertisecentrum Onderzoek en Ontwikkelingsmonitoring (ECOOM). Door die integratie van de expertise van STORE in ECOOM ontstaat één slagkrachtig Vlaams superexpertisecentrum voor economie en innovatie en wordt gevolg gegeven aan de aanbevelingen van het economisch relancecomité.

>> Lees meer 

AI

Uitnodiging: 'Belgische Week van de Artificiële Intelligentie'

Van 15 tot 19 maart heeft de Belgische AI-week plaats. Tijdens deze week krijgt elke burger, expert of niet, de kans om de fascinerende vooruitzichten van artificiële intelligentie in te ontdekken. Deelnemen is gratis. Op maandag 15 maart wordt van 16u tot 18u30 het Vlaams AI-plan voorgesteld.

>> Inschrijven voor dit event kan hier

>> Alle info over de AI-week vind je hier 

vleva

Uitnodiging: 'Europa’s digitale decennium: is Vlaanderen klaar voor de digitale transitie?'

Welke digitale doelstellingen stelt Europa voorop? En is Vlaanderen klaar voor die digitale transitie? Dat ontdek je tijdens de VLEVA-webinar op 23 maart, 14.00 u. tot 15.30 u.

>> Alle info en inschrijven via deze link

Ook nog deze week


Vlaamse Regering
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
Benoeming leden Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB).
>> Bekijk alle beslissingen

SV
Schriftelijke vragen deze week

O.a. impact coronacrisis op lopende academische onderzoeken, stand van zaken Welvaartsfonds en hervorming steuncriteria innovatiesteun aan bedrijven.

>> Bekijk alle vragen en antwoorden

schelpenteldag
Grote Schelpenteldag 2021 - met ScHELPdesk

Zelfs in coronatijden kan iedereen (zee)wetenschapper zijn voor een dag en de diversiteit van de schelpen aan onze kust helpen in kaart brengen. Ga in het weekend van 13-14 maart in jouw gezinsbubbel het strand op en verzamel volgens onze geijkte methode 100 schelpen. Identificeer en tel ze, en maak foto’s.

>> Alle info


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Europese Commissie stelt 10 Europese partnerschappen onder Horizon Europa voor
  2. Herstartlening voor ondernemingen, beschermingsmechanisme verlengd
  3. Blikopener verspreidt kennis hogescholen bij ruim 4.000 bedrijven, organisaties, scholen en lokale besturen

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2021. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven