Bekijk de Webversie

 

PIO

Europa noemt “Programma voor Innovatieve Overheidsopdrachten” een voorbeeld voor andere regio’s en federale overheid

In een recente Europese benchmarkstudie haalt België een vierde plaats met zijn beleid voor ‘aankopen van innovatie’. Deze vierde plaats is vooral te danken aan het Vlaamse “Programma voor Innovatieve Overheidsopdrachten” (PIO). De Europese Commissie haalt in het rapport PIO als te volgen voorbeeld aan voor de andere Belgische regio’s en federale overheid.

>> Lees meer

EU-nieuws

EU-ministers bereiken eerste akkoord rond volgende Kaderprogramma “Horizon Europa”

Afgelopen vrijdag bereikten de Europese ministers voor Onderzoek een eerste akkoord rond het Kaderprogramma en de Deelnameregels (i.e. de Verordening) rond Horizon Europa, het volgende Kaderprogramma voor Onderzoek en Innovatie voor de jaren 2021-2027. Wat dit betekent leest u na de klik.

>> Lees meer

AIO

Mark Andries nieuwe administrateur-generaal Agentschap Innoveren en Ondernemen

Mark Andries wordt vanaf 1 januari 2019 administrateur-generaal bij het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Dat heeft de Vlaamse Regering vrijdag beslist.

>> Lees meer

img

Verhoog de impact van je wetenschappelijke communicatie

Jean-luc Doumont - al meer dan 25 jaar actief als trainer in wetenschapscommunicatie op internationaal vlak - geeft op 15 januari tips om je boodschap goed over te brengen en toont hoe je boodschappen kan samenbrengen tot een verhaal. Het event is een organisatie van de Vlaamse Wetenschappelijke Instellingen. Inschrijven is gratis maar verplicht. Er zijn nog een 25-tal plaatsen beschikbaar.

>> Lees meer

Ook nog deze week


Beslissingen Vlaamse Regering deze week
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. nieuwe kaderovereenkomst tussen het Vlaamse Gewest en het Vlaams EnergieBedrijf en herbenoeming bestuurders Raad van bestuur nv Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM).
>> Lees meer

Blockchain
Opstart ‘Blockchain on the Move’

Het PIO-project ‘Blockchain on the Move (BotM) ’ambieert een eerste aanzet om de burger een ‘Zelfbeheerde Identiteit’ (of ‘Self-Sovereign Identity – SSI’) aan te reiken die hij kan gebruiken in zijn (digitale) interactie met overheden, andere (publieke) organisaties of ondernemingen (bv. nutsbedrijven). De eerste BotM-projectfase, de eigenlijke ontwikkeling van de SSI-bouwsteen, gaat nu van start. In een tweede fase zal de use case ‘verhuisproces’ worden uitgewerkt.

>> Lees meer

EU-nieuws deze week
EU-nieuws deze week

Onder de titel ‘EU-nieuws’ verzamelt het departement EWI voor u relevante items over economie, wetenschap en innovatie uit de EU-nieuwsstroom van de afgelopen week: EU Publicatieblad, de persberichten van de Europese Commissie, nieuw gepubliceerde initiatieven enz.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Vlaamse steun voor 6 nieuwe ‘Citizen Science’-projecten
  2. Veel interesse voor virtual & augmented reality en artificiële intelligentie op Dag van de Wetenschap
  3. Hoe neem je als bedrijf, groot of klein, deel aan onze "Innovatieve overheidsopdrachten"?

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2018. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven