Kost van huishoudtoestellen - Verbruik wasmachine - Meter met tweevoudig uurtarief - Fotovoltaïsche panelen Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Een Belgisch gezin heeft gemiddeld ... 95 huishoudtoestellen! 

Een Belgisch gezin heeft gemiddeld 95 huishoudtoestellen. 10 daarvan worden niet meer gebruikt. Huishoudtoestellen, verzorgingsapparaten, audio-, video- en telecomapparatuur... overal in onze woningen zijn elektroapparaten te vinden.

De aankoop en het gebruik van die toestellen nemen een grote hap uit het gezinsbudget, dat kan u zich vast wel voorstellen. Benieuwd hoe u daarop kan besparen? Dan zijn deze pistes misschien wel het overwegen waard.

Besparen op de kosten van mijn huishoudtoestellen... Hoe pak ik dat aan?
Wat is het verbruik van mijn huishoudtoestellen?Het verbruik van de wasmachine optimaliseren. Hoe doe ik dat?

De wasmachine is één van de meest energieverslindende toestellen in huis. Geen paniek! Deze tips helpen u op weg om de werking, en dus het verbruik ervan, te optimaliseren. Hebt u een meter met tweevoudig uurtarief, dan is het bijvoorbeeld een goed idee om uw wasmachine tijdens de daluren te laten draaien.

Hier vindt u nog meer tips om optimaal gebruik te maken van uw wasmachine.

Een meter met tweevoudig uurtarief? Zo bespaart u maximaal!

Als u een meter met tweevoudig uurtarief hebt, dan hebt u er alle belang bij uw elektriciteitsverbruik maximaal te verplaatsen naar de daluren. Het is dus een goed idee om uw meest energieverslindende toestellen ‘s avonds, tijdens het weekend en op feestdagen te laten werken (wasmachine, droogkast, vaatwas enz.).

Wat is het tweevoudig uurtarief?
Welke voordelen biedt het tweevoudig uurtarief?

Denkt u eraan om zonnepanelen te installeren? Lees dan zeker verder.

De energiecrisis die we momenteel doormaken, maakt dat velen erover nadenken om fotovoltaïsche panelen op hun dak te installeren. Welk type panelen kies ik? Welke productie mogen we verwachten? Is mijn dak daaraan aangepast? Al die vragen beantwoorden we in ons speciale dossier dat aan de fotovoltaïsche panelen is gewijd.

Hoe werkt een zonnepaneel?
> Meer tips kan u vinden in ons speciale dossier over fotovoltaïsche panelen.

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit