Bekijk de Webversie

 

open science

Open Science in Vlaanderen: uitgewerkte roadmap

Op initiatief van Vlaams minister Hilde Crevits keurde de Vlaamse Regering vorig jaar het Vlaams beleidsplan Open Science en de oprichting Open Science Board goed. Vlaanderen investeert vijf miljoen euro recurrent in Open Science om invulling te geven aan het Europese engagement. Afgelopen vrijdag werd een uitgewerkte roadmap voor Open Science, inclusief meerjarenplanning m.b.t. de besteding van de infrastructuurmiddelen en een uitgewerkt voorstel van KPI’s als mededeling voorgelegd aan de Vlaamse Regering.

>> Lees meer 

ERA

Europese Onderzoeksruimte: raadsconclusies krijgen groen licht

Vorige week werden de Raadsconclusies rond de Europese Onderzoeksruimte (European Research Area, ERA) aangenomen. Deze Raadsconclusies vormen, samen met de Commissiemededeling over een nieuwe Europese Onderzoeksruimte, twee belangrijke mijlpalen in de opbouw van een gemeenschappelijke, Europese onderzoeksruimte die tastbaarder en effectiever is voor onderzoekers, innovatoren en burgers in heel Europa.

>> Lees meer 

commissie

Verslag EWI-commissie

Minister Crevits beantwoordde vorige week in de commissie vragen over o.a. de VLAIO-studie 'Naar een koolstofcirculaire en CO2-arme Vlaamse industrie', de terugvordering van hinderpremies die werden toegekend aan toeristische bedrijven en strategische transformatiesteun voor DPG Media.

>> Bekijk en lees alle vragen en antwoorden

vliz

Allereerste Belgische onbemande vaartuig loopt haven van Oostende binnen

Afgelopen vrijdag voer de USV ‘Adhemar’ als eerste Belgische onbemande vaartuig de zeehaven van Oostende buiten en binnen. De vaart past in een door het VLIZ opgezette onderzoeksmissie op zee. Deze succesvolle, volledig onbemande onderzoeksmissie vanuit de haven van Oostende kadert in metingen van het onderwatergeluid die bij uitstek met deze stille robot kunnen uitgevoerd worden.

>> Lees meer 

VARIO

Herbekijk het VARIO e-colloquium ‘Vlaanderen naar de top van kennis- en innovatieregio’s in 2030’

Meer dan 250 stakeholders uit politiek, wetenschap, beleid en bedrijfsleven volgden live het VARIO e-colloquium over hoe we Vlaanderen naar de top van innovatieregio’s kunnen stuwen.

>> Herbekijk hier het colloquium

Ook nog deze week


VR
Beslissingen Vlaamse Regering deze week
O.a. Vlaams Beleidsplan AI – Flankerend beleid: programma voor Burgerwetenschap AI, subsidie werking Onderwijs en Ondernemen en Open Science beleid in Vlaanderen: roadmap, KPI’s en meerjarenplan.
>> Bekijk alle beslissingen in detail

SV
Schriftelijke vragen deze week

Impact coronacrisis op innovatie-capaciteit in Vlaanderen en aanpassingen Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) door corona.

>> Lees meer 

technopolis
Technopolis heropent op 12 december

Nu alle musea in het land opnieuw de deuren mogen openen, bereidt ook Technopolis zich voor op haar heropening. Technopolis kreeg daarvoor groen licht van Stad Mechelen.

>> Lees meer 


Agenda


Meest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. 125 miljoen euro van Vlaams relanceplan naar waterstof
  2. De impact van AI
  3. Europa zet grote stap richting Europese dataruimtes

Vorige nieuwsbrieven gemist? Bekijk ze hier© 2020. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven