Heraanleg Heerweg-Noord en -Zuid

Nieuwsbrief 14 december 2015

 
 

Geachte heer, mevrouw

Graag geven we voor de start van het bouwverlof nog een stand van zaken mee. Het winterse bouwverlof loopt van 21 december tot 4 januari 2016. Tijdens deze periode wordt er op de werf niet gewerkt. Hieronder vindt u de meest actuele informatie terug.

 
FASE 1 BIS
 
 

Situering

Fase 1 bis omvat de afwerking van de terminus en de bouw van het dienstgebouw ter hoogte van de bibliotheek aan Ter Linden. Deze eindhalte krijgt een overdekte wachtruimte met zitbanken en zal goed toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers.

Soort werken: Spooraanleg, aanleg nieuwe voet- en fietspaden/wegeniswerken/rioleringswerken, eindhalte met dienstgebouw en schuilhuisje.

Update: De tramsporen en het perron werden aangelegd. De werken aan het dienstgebouw zijn gestart, de eindhalte is bijna klaar.

Bereikbaarheid

In de omgeving van de eindhalte is doorgaand verkeer mogelijk. Heerweg-Zuid is en blijft toegankelijk voor automobilisten, voetgangers en fietsers.

De bestaande omleidingen voor het openbaar vervoer blijven van kracht tot het einde van de werkzaamheden. Meer info op www.delijn.be/gent.

 
FASE 6
 
 

Situering

Fase 6 omvat de bouw van de trambruggen tussen de inrit Coca-Cola Enterprises tot de aansluiting met Heerweg-Noord/Klaartestraat.

Soort werken: Bouw van de trambruggen en spooraanleg.

Update: De bruggen werden geplaatst en de sporen worden aangelegd.

 
FASE 7
 
 

Situering

Fase 7 omvat het vernieuwen van de wegverharding van de bestaande bruggen tussen de inrit Coca-Cola Enterprises en de Heerweg-Noord/Klaartestraat.

Soort werken: Vernieuwen van het wegdek, aanleg nieuw voet- en fietspad.

Update: Het wegdek werd grondig vernieuwd. Het nieuwe verbrede fietspad werd reeds aangelegd. Het voetpad tussen de Gestichtstraat en de Klaartestraat is nog niet volledig klaar.

Bereikbaarheid

De Zwijnaardeburg zal vanaf zaterdag 19 december opengesteld worden voor het verkeer. Automobilisten en fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe wegdek en fietspad. Voetgangers moeten extra voorzichtig zijn omdat het nieuwe voetpad nog niet volledig afgewerkt is.

De bestaande omleidingen voor het openbaar vervoer blijven van kracht tot het einde van de werkzaamheden. Meer info op www.delijn.be/gent.