Bekijk de Webversie

 

september

Bruggen bouwen – Colloquium over interdisciplinair onderzoek

Samen met het  Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) en de Koninklijke Vlaamse Academie voor Wetenschap en Kunsten (KVAB) organiseren we op maandag 9 september een colloquium over interdisciplinair onderzoek en (hoger) onderwijs. Reserveer alvast deze datum in uw agenda. Mogelijkheid om in te schrijven volgt binnenkort via deze nieuwsbrief. 

>> Lees hier meer over het event 

EU

Commissie lanceert oproep voor topexperten om deel uit te maken van ‘Missieraden’ in Horizon Europa

De Europese Commissie lanceert een oproep voor experten om zich kandidaat te stellen als lid van de nieuw op te richten ‘Missieraden’. Deze ‘Missieraden’ zullen mee vorm geven aan de nieuwe O&I-missies en de Commissie adviseren voor de identificatie en uitvoering van missies in Horizon Europa, het volgende O&I-programma van de EU (2021-2027), in overleg met stakeholders en burgers.

>> Lees meer 

Vacature

Programma Innovatieve Overheidsopdrachten (PIO) zoekt versterking

Met het oog op de verlenging van het PIO-programma (de Vlaamse Regering heeft eind maart de voortzetting van het PIO tot eind 2023 goedgekeurd) en de toename van het aantal projecten, zijn we op zoek naar versterking. (Let op: deze aanwerving verloopt via RADAR, de uitleendienst voor talent binnen de Vlaamse overheid.)

>> Lees meer 

Weetenschap

Waarde geven aan industrieel afval

Nu maandag organiseren we een nieuwe W[eet]enschap, middagsessies om op te eten. Deze keer zet VITO haar visie uiteen over het recycleren van industrieel afval. Er zijn reeds meer dan 100 inschrijvingen voor deze W[eet]enschap. Iedereen meer dan welkom.

>> Je inschrijven kan via deze link 

Ook nog deze week


MOC
Nieuw maritiem onderzoekscentrum geopend
Vorige week werd het nieuwe maritiem onderzoekscentrum (MOC) in Oostende plechtig ingehuldigd. In dat nieuwe onderzoekscentrum zullen de Vlaamse overheid, KU Leuven en UGent onderzoek verrichten naar de invloed van golven, getijden en wind op schepen en constructies in zee.
>> Lees meer

Tronton
Opening Tronton vormt sluitstuk van Ecotron-project

Vorige week werd in Connecterra de 'Tronton' geopend, een soort uitkijkplatform waarop bezoekers de veertien klimaatkoepels - waarin de klimaatverandering wordt nagebootst - in het Nationaal Park kunnen bezichtigen. Het SALK-project 'Wetenschapscommunicatie Ecotron' moet wetenschap bij het grote pubbliek populairder maken.

>> Lees meer

VARIO
Jaarverslag VARIO

VARIO heeft zijn jaarverslag 2018 klaar. Daarin stelt de raad zichzelf en zijn activiteiten voor. De focus ligt op de in 2018 uitgebrachte VARIO-adviezen over de Vlaamse ruimtevaarteconomie, overheidssteun voor dual use en militaire O&O&I, innovatieve hoge groeibedrijven en artificiële intelligentie.

>> Lees het jaarverslag 


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven