Facebook icon Forward icon

Nyhedsbrev fra Københavns Madhus september 2015

Skolemad, gamle dyder, Økoløft 90% kampagneuge og masser af begivenheder at se frem til. Vi har rygende travlt i det smukke efterårsvejr og glæder os til en spændende vinter med masser af mad og mennesker. Velkommen til Københavns Madhus' Nyhedsbrev.

Skolemad er en børneret

"Det er mig en gåde, hvorfor vi ikke prioriterer, at vores børn får det bedst tænkelige måltid, mens de går i skole." skriver direktør i Københavns Madhus, Anne-Birgitte Agger i dette debatindlæg i Politiken og fortsætter: "Folkeskolen er den oplagte ramme til at skabe fremtidens madvaner og madkultur i. Det viser erfaringerne fra København. Lad os sammen sørge for, at alle landets børn og unge får glæde af det." Læs hele direktørens indlæg her

Søg dybt i de gamle dyder

På Solterrasserne i Valby huserer køkkenchef Daniel Bardenfleth. Her har han stået i spidsen for en kulinarisk udvikling, der ud over at have hævet niveauet på maden betragteligt også har betydet at økologiprocenten i køkkenet er steget fra 30 til 90. Det er blandt andet sket ved at få personalet til at kigge dybt i de gamle dyder. Læs hele portrættet af Daniel her.

Økoløft 90% kampagne

I uge 38 var Københavns Madhus på gader og stræder med foodtruck, smagsprøver og Økoløft 90% kampagne. Det blev til en uge med masser af dejlig mad lavet af køkkenpersonalet på nogle af de institutioner, der har nået de forjættede 90 % økologi, og masser af samtaler med ca. 8000 nysgerrige københavnere, der ville vide hvor langt vi er kommet med at opfylde kommunens målsætning om 90 % økologi i de offentlige gryder. Læs og se mere her

Det sker i oktober

Oktober er stopfuld af spændende arrangementer her i Københavns Madhus. Du kan blandt andet komme på inspirationsarrangement med Daniel, som du kan læse om andetsteds her i nyhedsbrevet eller med Berit fra Daginstutionen Grøndal. Du kan komme på kursus i barnemad og på kursus i mad og måltider i sociale institutioner. Sidst men ikke mindst løber den årlige diplomfest af stablen den 28. oktober!

Rodfrugter og krydderier

Nu er tiden, hvor de første danske rodfrugter så småt titter frem og de har været savnet. Her kan du få lidt inspiration til både tilberedning og krydderier via disse lækre opskrifter fra Børnenes Madhus. God fornøjelse.