Bekijk de Webversie

 

regering

Hilde Crevits nieuwe minister voor Economie, Wetenschap en Innovatie

De leden van de nieuwe Vlaamse Regering hebben woensdag de eed afgelegd in het Vlaams Parlement. Hilde Crevits wordt viceminister-president en bevoegd voor o.a. Economie, Wetenschap en Innovatie.

>> Lees meer

indicatorenboek

Vlaams Indicatorenboek 2019 nu beschikbaar

Het Vlaams Indicatorenboek WTI bevat beleidsindicatoren die de ontwikkeling van het Vlaams potentieel inzake wetenschap, technologie en innovatie in kaart brengen. "Met een O&O-intensiteit van 2,89% in 2017 zit Vlaanderen ver boven het EU-gemiddelde. De 3%-norm komt nu echt wel in zicht voor Vlaanderen."

>> Lees meer 

EOSC

Uitnodiging: 'Belgian Open Science: EOSC Initiatives'

Op 21 november organiseren we samen met BELSPO en DGESVR (het Franstalige wetenschapsbeleid) het evenement 'Belgian Open Science: EOSC Initiatives'. Nu Open Science overal op de agenda staat, en de European Open Science Cloud (EOSC) vorm aanneemt, willen we je graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en in het bijzonder de verschillende Belgische initiatieven rond de EOSC toelichten.

>> Meer info en inschrijven 

autodelen

Uitnodiging: 'Autodelen- Rijden we de juiste kant op?'

Hoe kan autodelen maximaal bijdragen aan een meer efficiënt gebruik van materialen en een betere leefomgeving? Welke barrières moeten overwonnen worden bij de gebruikers? Steunpunt Circulaire Economie heeft een diepgaande studie naar deze vragen uitgevoerd en deelt op 7 november graag de uitkomsten.

>> Lees meer 

citizen science

Expo: 'Iedereen onderzoeker'

Van 1 oktober tot en met 24 november staat bibliotheek De Krook in Gent helemaal in het teken van citizen science. Het brede publiek kan er dankzij een boeiende expo van Scivil kennismaken met 13 burgerwetenschapsprojecten in Vlaanderen die in 2018 financiële ondersteuning kregen van ons departement en zelf deelnemen aan het onderzoek via interactieve workshops.

>> Lees meer 

fust

Gezocht: wetenschappers om Unesco-projectvoorstellen te evalueren

UNESCO ontwikkelde in de periode juni – september 13 nieuwe projectvoorstellen voor mogelijke financiering door het Vlaamse UNESCO Trustfonds (FUST). We zoeken nu wetenschappers die één of meerdere projectvoorstellen willen evalueren.

>> Geïnteresseerd om advies uit te brengen? Klik hier

Ook nog deze week


ICPerMEd
Gepersonaliseerde geneeskunde in 2030
Het Internationale Consortium voor Gepersonaliseerde Geneeskunde heeft een visie ontwikkeld over wat de invloed van gepersonaliseerde behandelingsmodaliteiten op de volgende generatie van geneeskunde tegen 2030 zal zijn.
>> Lees meer

jonas roelens
Jonas Roelens wint PhD Cup met onderzoek naar vervolging van homoseksuelen in laatmiddeleeuws Brugge

Jonas Roelens is zondag de winnaar geworden van de Vlaamse PhD Cup. Hij won zowel de juryprijs als de publieksprijs. De PhD Cup wil het werk van pas gedoctoreerde wetenschappers dichter bij het grote publiek brengen.

>> Lees meer 

regeerakkoord
Regeerakkoord van de Vlaamse Regering 2019-2024

Op 30 september 2019 hebben de regeringsonderhandelaars het regeerakkoord van de Vlaamse Regering 2019-2024 afgerond. Het regeerakkoord legt de beleidsbeslissingen voor de legislatuur 2019-2024 vast.

>> Lees hier het regeerakkoord


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Mens of robot, wie doet het werk?
  2. GDPR en het onderzoeksbeleid
  3. Building Bridges – Focusdag wetenschapscommunicatie

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven