Heraanleg Heerweg-Noord en -Zuid

Nieuwsbrief 28 juli 2015

 
 

Geachte heer, mevrouw

Het bouwverlof is bijna voorbij. Zoals vermeld in de vorige bewonersbrief, gaat op 3 augustus 2015 fase 7 van start: het vernieuwen van het wegdek op de Zwijnaardebrug. Daardoor zullen de brug en de afrit Zwijnaarde vanaf de buitenring van de R4 (naast de autokeuring) afgesloten zijn. De werkzaam-heden duren ongeveer twee maanden. Via deze weg informeren wij u over de impact ervan.

 
Fase 7: omleidingen
 
 

De werkzaamheden aan de brug hebben een grote impact op de verkeers-afwikkeling. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N60 en de R4, plaatselijk verkeer is wel mogelijk.

Opgelet! Onderstaande omleidingen zijn onder voorbehoud. Gelieve steeds de aangebrachte signalisatie te volgen.

Voor voetgangers en (brom)fietsers:
 

Voetgangers kunnen tijdens de werken door, maar dienen de werfzone te betreden met de nodige voorzichtigheid. Ook fietsers kunnen door, maar ze dienen wel af te stappen.

Voor gebruikers van het openbaar vervoer:
 

De bussen rijden nog steeds in omleiding langs de N60 en de Tramstraat. Er verandert dus niets.

Opgelet! Van 27 juli tot en met 30 augustus 2015 rijdt tram 4 niet tussen het Sint-Pietersstation en de eindhalte Gent Zwijnaardebrug door werkzaamheden in de Galglaan en in de Prinses Clementinalaan. De reisweg van de vervang-ende pendelbus vindt u hier.

Meer info over het openbaar vervoer vindt u aan de haltes, op de routeplanner van De Lijn en op delijn.be/gent.

Voor automobilisten:
 

Wie van Gent of de binnen- of buitenring van de R4 komt, zal via de N60 en de Tramstraat Zwijnaarde kunnen bereiken. Doorgaand verkeer vanuit Zwijnaarde wordt via de N60 en de binnen- en buitenring van de R4 omgeleid richting Gent.

Wie van Merelbeke komt en naar Gent wil, rijdt het best de binnenring van de R4 op via de Hundelgemsesteenweg.

Een kaart met de omleidingen voor het autoverkeer vindt u hier.

 
Fase 6
 
 

Na het bouwverlof werken we voort aan de nieuwe trambruggen. Daardoor zal vanaf 3 augustus 2015 gedurende twee weken in beide richtingen van de R4 een rijstrook afgesloten zijn.

In de tweede helft van augustus plaatsen we langs de Ringvaart de pijlers waarop de trambrug zal steunen. Daardoor zullen de binnen- en buitenring van de R4 ter hoogte van Zwijnaarde elk een dag niet toegankelijk zijn voor het verkeer.

We houden u daarover op de hoogte via de elektronische nieuwsbrief en delijn.be/gent.