Bekijk de Webversie

 

W[eet]enschap

W[eet]enschap: Waarde geven aan industrieel afval

Met “w[eet]enschap, middagsessies om op te eten” brengen we maandelijks het onderzoek van één van onze vier strategische onderzoekscentra (Flanders Make, imec, VIB en VITO) naar de Vlaamse overheid. Op maandag 27 mei zet VITO haar visie uiteen over het recycleren van industrieel afval. Iedereen van harte welkom!

>> Inschrijven kan via deze link

Vlaamse Regering

Vlaamse Regering keurt BOF-besluit definitief goed: 35 miljoen euro extra voor universiteiten

Na advies van de Raad van state wijzigt de Vlaamse Regering definitief het besluit over de financiering van de Bijzondere Onderzoeksfondsen aan de universiteiten in de Vlaamse Gemeenschap (BOF-besluit). Het gaat om zowel taalkundige en vormelijke wijzigingen als inhoudelijke wijzigingen rond financiering. Vanaf 2019 is er vanuit de Vlaamse Regering 35 miljoen euro extra voorzien voor de financiering van de Bijzondere Onderzoeksfondsen.

>> Lees meer

PhD cup

Doctors gezocht voor Vlaamse PhD cup 2019

Jaarlijks worden er in Vlaanderen ruim 1.800 doctoraatsstudies afgewerkt. Maar waarover gaan al die onderzoeken? Scriptie vzw gaat via de Vlaamse PhD Cup op zoek naar doctors die hun onderzoek in drie heldere minuten willen uitleggen.

>> Lees meer

Citizen Science

Oproep Citizen Science: infomoment

Op maandag 20 mei 2019 organiseert Scivil haar eerste netwerkdag. Tijdens het event wordt de nieuwe projectoproep voor Citizen Science projecten van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) toegelicht en is er mogelijkheid om vragen te stellen

>> Lees meer

EU

Europese strategische agenda 2019-2014: Commissie doet aanbevelingen

In de aanloop naar de bijeenkomst van de leiders van de EU-27 op 9 mei in het Roemeense Sibiu, presenteert de Europese Commissie een aantal beleidsaanbevelingen. Daarmee geeft de Commissie aan hoe Europa vorm kan geven aan haar toekomst in een wereld die steeds meer multipolair en onzeker is.

>> Lees meer

Ook nog deze week


Schriftelijke vragen
Schriftelijke vragen deze week
O.a. onderzoeksprojecten met een mogelijke militaire affiniteit (nieuwe IWT-richtlijn), stand van zaken innovatiesteun voor hogere TRL-niveaus en erkende dienstverleners KMO-portefeuille.
>> Lees meer

Houtlab
Plantentuin Meise opent museum HOUTlab

Het museum behandelt alle aspecten van hout gaande van duurzaam bouwmateriaal tot de microscopische geheimen die er de eigenschappen van verklaren. Het aanbod bestaat grotendeels uit collectiestukken uit het voormalige Brusselse Bosmuseum. Die werden indertijd overgedragen aan de Plantentuin en worden na meer dan een halve eeuw opnieuw tentoongesteld.

>> Lees meer

ICT-plan
Vlaams ICT-impulsplan: 20.000 jongeren hebben al leren coderen

Eind 2016 lanceerde Vlaanderen een ICT-impulsplan om de digitale geletterdheid van jongeren te verhogen. Vijf jaar lang worden projecten ondersteund die jongeren tussen 7 en 15 jaar de kans geven om zich in hun vrije tijd uit te leven met coderen en het opdoen van computerskills. Na twee jaar is het aantal deelnemers gestegen tot meer dan 20.000.

>> Lees meer


Agenda

>> Bekijk de volledige agendaMeest gelezen vorige EWI-nieuwsbrief
  1. Citizen Science: nieuwe oproep voor projecten
  2. Gepersonaliseerde geneeskunde: jaarlijks vijf miljoen euro voorzien
  3. Wij zoeken een projectleider

>>> Vorige nieuwsbrief gemist? Bekijk ze hier© 2019. Departement Economie, Wetenschap en Innovatie
Beheer inschrijving
Uitschrijven