Voor- & nadelen van pelletkachels – Heeft uurwijziging invloed op je energieverbruik? – Opgepast voor stille doder – Is deze e-mail onleesbaar? Bekijk hem online

Is groene stroom ook echt groen?

Je draagt het milieu een warm hart toe en kiest resoluut voor groene stroom. Goed zo! Maar zelfs dan is de stroommix die uit jouw stopcontact komt exact dezelfde als die bij de buren. Ongeacht je contract of leverancier...

Hoe weet ik of groene stroom ook echt groen is?Pelletkachel: voor- & nadelen

Makkelijk in gebruik, een hoog rendement en milieuvriendelijk. Geen wonder dat pelletkachels in de lift zitten. Ze bieden de gezelligheid van een houtkachel en het comfort van een centrale verwarming. Al zijn er ook een aantal minpunten. Een overzicht.

Lees alles over de voor- en nadelen van een pelletkachel

Opgepast voor stille doder...

Het is kleurloos, geurloos, en uiterst gevaarlijk. Juist, koolstofmonoxide! Dit dodelijk gas ontstaat bij de onvolledige verbranding van fossiele brandstoffen. Vaak is een CO-vergiftiging te wijten aan een slecht functionerend verwarmingstoestel. In het najaar loop je dan ook meer risico.

Hoe kan ik een CO-vergiftiging voorkomen?

Heeft uurwijziging invloed op verbruik?

Joepie, een uurtje langer slapen dit weekend! Als het van Europa afhangt, gebeurt de omschakeling tussen zomer- en wintertijd in 2021 voor het laatst. Aanvankelijk wou men hiermee na de oliecrisis van '73 energie besparen. Maar dat argument is imiddels voltooid verleden tijd.

Heeft de uurwijziging een invloed op mijn energieverbruik?

U ontvangt deze e-mail omdat u bent ingeschreven op onze nieuwsbrief.
Liever geen e-mails meer ontvangen? Schrijf u uit